VIDEO ⟩ Aveli Uustalu ja Herta Rajas tulid Eesti täiskasvanute meistriks

Erik Gamzejev
Copy
Aveli Uustalu ja Herta Rajas edestasid kodurajal Pannjärvel toimunud Eesti meistrvõistlustel paarissprindis veenvalt kõiki konkurente.
Aveli Uustalu ja Herta Rajas edestasid kodurajal Pannjärvel toimunud Eesti meistrvõistlustel paarissprindis veenvalt kõiki konkurente. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Aveli Uustalu ja Herta Rajas tõid  Alutaguse suusaklubile Eesti täiskasvanute meistritiitli klassikalise suusatamise paarissprindis. 

Pühapäeval Pannjärvel toimunud Eesti meistrivõistlustel viis vaid 14aastane Herta Rajas juba avavahetuses Alutaguse suusaklubi liidriks ja järgeneva viie etapi jooksul kasvas edu veelgi.

Aveli Uustalu tõi Alutaguse suusaklubi duo finišisse 20 sekundit enne teise koha saanud  Võru suusaklubi, mille koosseisus suusatasid Merli Mari Utsal ja Johanna Udras. 

Paarissprindis pidid naiskonna mõlemad liikmed sõitma kolm korda 1,2 km pikkust ringi, mis kulges Pannjärve suusastaadioni ümbruses. 

Rajas ja Uustalu tegid oma klubi ajalugu, sest kunagi varem ei ole Alutaguse suusaklubi teatesõidus Eesti täiskasvanute meistritiitlit võitnud. Nädal tagasi tuli Alutaguse suusaklubi  Eesti meistrivõistlustel 3x5 km teatesõidus teiseks. Lisaks Uustalule ja Rajasele kuulus võistkonda ka kõigest 12aastane Anette Ahu. 

Meestest tuli paarissprindis Eesti meistriks Karupesa Team koosseisus Albert Unn ja Martin Himma.

Pannjärve radadel võistles pühapäeval ka sel talvel võistluskeelu alt vabanenud 51aastane kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu, kes tuli koos Simo Teearuga SK Jõulu meeskonnnas kuuendaks. Veerpalu sõitis seejuures kahte oma vahetust kiiremini kui võitjad. 

Täna toimunud Eesti meistrivõistluste tulemusi näeb suusaliidu kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles