Georgi lintide kasutajad on need politsei palvel kuulekalt eemaldanud

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kuigi aastaid oli Georgi lintide eksponeerimine eriti enne 9. maid avalikus ruumis levinud, siis nüüd on nende kasutamine seadusega keelatud.
Kuigi aastaid oli Georgi lintide eksponeerimine eriti enne 9. maid avalikus ruumis levinud, siis nüüd on nende kasutamine seadusega keelatud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Georgi lintide ja muu Venemaa agressiooni toetava sümboolika kasutajad on rahumeelselt suhtunud politseinike korraldustesse need oma autodelt eemaldada.

Ida prefektuuri tööpiirkonnas on alates Ukraina sõja algusest registreeritud 118 sümboolikaga seotud juhtumit, neist ligi pooled on olnud kodanike teavitused, kus on teatatud Georgi lintide eksponeerimisest või Z-sümboolikast avalikus ruumis, teatas prefektuur Põhjarannikule. Praeguseks on politsei alustanud 17 väärteomenetlust ja üht kriminaalmenetlust. Viimane on seotud möödunud nädalal, 23. aprillil Lüganuse kalmistul Teises maailmasõjas langenute mälestusmärgi kahjustamisega. Sellelt mälestusmärgilt saeti maha viisnurk ning politsei alustas menetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb surnu mälestuse teotamist, mille eest süüdimõistmisel karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega

"Pöörame agressiooni toetavale sümboolikale jätkuvalt suuremat tähelepanu ja teeme päevast päeva selgitustööd. Vajaduse korral selgitame sümboleid kandvale või eksponeerivale inimesele nende tähendust ja laseme need eemaldada, sest need võivad kujutada endast ohtu avalikule korrale, häirida teisi inimesi ja mõjuda provotseerivalt," ütles Narva politseijaoskonna juht Indrek Püvi. Tema sõnul on kõik sellist sümboolikat kasutanud inimesed seni suhtunud sellesse mõistvalt ja sümbolid kohe eemaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles