Eesti tänavune eurolaulik Stefan esineb ka Narva energiajooksust osavõtjatele

Põhjarannik
Copy
«Eesti laulu» võitja Stefan ütleb, et loodab Eurovisioonil anda väärika esituse ja saavutada parima koha.
«Eesti laulu» võitja Stefan ütleb, et loodab Eurovisioonil anda väärika esituse ja saavutada parima koha. Foto: Konstantin Sednev

Sel nädalal Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel esindav Stefan annab kuu aja pärast, 11. juunil, tasuta kontserdi Narva energiajooksul osalejatele. 

Laupäeval 11. juunil kaheaastase sunnitud koroonapausi järel taas toimuva Narva energiajooksu programmi kuuluvad viiekilomeetrine distants jooksjatele ja käijatele ning traditsiooniliselt 21,1kilomeetri pikkune poolmaraton, milles selguvad ka Eesti meistrid. 

Narva Energiajooksust osavõtjatele ning linnakodanikele ja külalistele esineb Joaorgu rajatavas võistluskeskuses tasuta kontserdiga Stefan.

Kümnendat korda toimuva Ida-Virumaa suurima spordisündmuse vaheldusrikas rada viib osalejad Narva linna tänavatele ja kergliiklusteedele ning teeb põike Äkkekülas asuvatele Pähklimäe terviseradadele.

2022. aasta Narva energiajooksu medalitel on kujutatud Hermanni linnust ja Rootsi lõvi.
2022. aasta Narva energiajooksu medalitel on kujutatud Hermanni linnust ja Rootsi lõvi. Foto: Priit Verlin

Kõik poolmaratoni ja viiekilomeetrise distantsi lõpetajad saavad kaela Energiajooksu unikaalse juubelimedali, mille motiiviks on tuntud Narva ajaloomälestised: rohkem kui 700aastane Hermanni linnus ja kuulus Rootsi lõvi, mis kujutab endast kõrgel graniitpostamendil seisvat pronksist lõviskulptuuri, mis kunagi Rootsi kuningriigi poolt Narva lahingus saavutatud võidu auks kingiti. 2000. aastal taastatud monument asub Joaoru kõrgel kaldal, kust avaneb maaliline vaade linnusele ja jõele.

„Kuna Narva Energiajooksu stardi- ja finšipaik asub mõlema ajaloolise objekti naabruses, siis sobivad just need Narva linna kuulsad sümbolid suurepäraselt kümnenda jooksu juubelimedalitele,“ põhjendas idee autor Priit Verlin seekordset motiivivalikut.

„Kõikide distantside medalid on tehtud pisiplastikas ning poolmaratoni medal on eraldi viimistletud nii hõbedase kui kuldse metallikihiga. Lõbus lõvipoiss kaunistab ka lastejooksu osavõtumedaleid. Tule Narva jooksma ja näita, kui Lõvi Sa oled!” kutsub medalimeister nii suuri kui väikeseid spordisõpru Ida-Virumaa suurimast jooksusündmusest osa saama.

Seni suurima osavõtjate arvuga Energiajooksul 2017. aastal osales 4329 liikumisharrastajat. Kümnendal jooksu eesmärgiks on rekord ületada ja korraldada tänavu esmakordselt Ida-Virumaal viie tuhande osalejaga rahvaspordisündmus.

1.-21. juunini toimub ka Narva virtuaaljooks, mille raames saab kaasa lüüa lastejooksudel ja poolmaratoni kombol, mis on jõukohane igale liikumisharrastajale. Poolmaratoni 21-kilomeetrine distants tuleb läbida kas joostes või käies osade kaupa, kuni vajalik kilometraaž täis saab. Ühe korraga tuleb läbida minimaalselt 1 kilomeeter. Igaüks saab kehtestatud reegleid järgides enda poolt registreeritud distantsi läbida väljavalitud marsruudil juunikuus kolme nädala (1.-21. juuni) jooksul, sobides hästi neile, kes 11. juunil Narva tulla ei saa. Ka kõik Narva virtuaaljooksu läbijad saavad endale posti teel unikaalsed osavõtumedalid.

Narva energiajooks on ka Eesti suurima rahvaspordisarja RIMI Linnajooksude neljas etapp.

Kümnendat korda toimuvale Narva energiajooksule on võimalik registreerida internetiaadressil www.jooks.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles