PÄEVA PILT ⟩ Noored täiendasid teadmisi treeninglaagris "Cyber Battle"

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Nädalavahetusel peeti Jõhvi gümnaasiumis treeninglaager "Cyber Battle", kus noortel oli võimalus oma teadmisi täiendada nii arvutiturvalisuse kui ka pahatahtlike rünnete tõrjumises.

Erasektori ja Tartu ülikooli koostöös kolmandat aastat järjest korraldataval koolitus- ja võistlusüritusel alustatakse treeninguid päris aast ja beest. Tublimad, kes selgitatakse välja eelvoorudes, jõuavad oktoobri lõpus Tartus peetavale suurele finaalüritusele, millest korraldajate sõnul tuleb tõeline arvutipidu.

Pidu aga ei tähenda vaid lustimist. Tänapäeval, mil arvutiteta jääks elu seisma, sest ka lihtsamatesse tegevustesse süvenedes paistavad välja arvutite ja programmijuppide kõrvad, on väga lihtne süsteem kokku jooksutada. Finaalis lahendatavates ülesannetes tulebki näiteks leida, milline koodijupp halvas linna elektrivõrgu või sundis valgusfoori korraga kõikides suundades rohelist tuld näitama.

Tartu ülikooli teaduskooli ja eraettevõtte CTF Tech koostöös loodetakse noori koolitades tõsta arvutiturvalisuse taset ning ette valmistada "eetilisi häkkereid", kes suudavad küberkurjategijate ründeid tulevikus tõrjuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles