Politsei toob pühade ajal teedele-tänavatele lisajõude

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Politsei pöörab pühade ajal tavapärasest suuremat tähelepanu liiklusohutusele, aga teeb reide ka avalikesse jaanipeopaikadesse.
Politsei pöörab pühade ajal tavapärasest suuremat tähelepanu liiklusohutusele, aga teeb reide ka avalikesse jaanipeopaikadesse. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Politsei on eelseisvate pühade ajal väljas korda tagamas tugevdatud jõududega, statistika näitab, et jaanipühade paiku kasvab liiklusrikkumiste ja vägivallakuritegude arv.

Ida prefektuuri liiklusgrupi välijuht Annika Elm märkis, et tänavu on jaanipühade ajal neli puhkepäeva, mis tähendab, et inimesed hakkavad liikuma maakodudesse, suvilatesse või peopaikadesse ilmselt juba kolmapäeva õhtul. "Arvestame, et inimesed sõidavad rohkem ringi, sest ka pikk koroonaaeg on inimesi kodudes kinni hoidnud," sõnas Elm, lisades, et liikumist on rohkem ka seetõttu, et omavalitsustes on jaanipeod eri päevadel. Lisaks lubavad sünoptikud nädala teiseks pooleks ka head suveilma.

Elu näitab, et jaanipühade paiku võib liikluse intensiivsus meie teedel kasvada kuni kaks korda.

"Aga ega pühad tule politseilegi ootamatult, meie tegevus on pikalt ette planeeritud. Oleme väljas tugevdatud jõududega, et tagada avalik kord ning liikluse turvalisus," lausus ta.

Jaanipühade ajal on Elmi sõnul sage rikkumiste allikas alkohol. "Alkohol on selline jook, mis paneb ühed eufooriat ja rõõmu tundma, teistes võib aga tekitada soovi kellegagi arveid klaarida," ütles ta, viidates, et kõige sagedasemad juhtumid, kus politsei peab pühade ajal sekkuma, on seotud vägivalla või liiklusrikkumisega.

Viimaste puhul on politseil pühade ajal plaanis mitmeid kontrollreide joobes juhtide tuvastamiseks. "Viimastel aastatel teeb heameelt see, et väga paljud inimesed taunivad joobes juhtimist ning püüavad ise takistada seltskonnast kellegi rooli istumist, kui on tarvitatud alkoholi. Joobes juht on liikluses ikkagi väga suur ohuallikas ja keegi meist ju ei tahaks sattuda joobes juhi põhjustatud raskesse õnnetusse," rääkis Elm.

Ta lisas, et politseipatrullid teevad kontrollkäike ka avalikesse jaanipeopaikadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles