Mäetagusel laulab Liis Lemsalu, tehakse teatrit ja mustkunsti ning lendavad kirved ja nooled

Erik Gamzejev
Copy
Liis Lemsalu esineb Mäetaguse mõisaõuel seekord akustilise kavaga.
Liis Lemsalu esineb Mäetaguse mõisaõuel seekord akustilise kavaga. Foto: Konstantin Sednev

Laupäeval, 16. juulil lendavad Mäetaguse mõisas ja selle ümbruses kirved ja nooled, tehakse teatrit ja mustkunsti ning laulavad Liis Lemsalu ja Onud.

Mäetaguse mõisapäev on üks Ida-Virumaa pikema traditsiooniga suvepidusid, mis sel laupäeval leiab aset juba 26. korda.

Alutaguse huvikeskuse juhi Kärolin Kivestu sõnul on mõisapäeva peamine mõte hoida traditsioone ja pakkuda ühel päeval mitmekesist programmi, kus saab nautida head seltskonda, sporti, muusikat, teatrit, käsitööd, mustkunsti ja paljut muud.

Tänavuse mõisapäeval pealkiri on laenatud Jaak Joala poolt tuntuks lauldud loost "Naerata nüüd jälle sa". Kivestu loodab, et mõisapäev on toredate kohtumiste paigaks ka sellel aastal ja toob kõigile külastajatele naeratuse näole.

​Mäetaguse mõisapäeva "Naerata nüüd jälle sa" põhisündmused

Kell 12 Eesti meistrivõistlused kirveviskamises ja ammulaskmises

Kell 14 kahe mõisa jooksu start (Pagari mõisa eest)

Kell 16 mõisapäeva avakontsert, kus esinevad valla taidlejad

Kell 17 lasteteatri Trumm etendus "Imeline puhkus"

Kell 17 mõisaekskursioon

Kell 18 Liis Lemsalu trio akustiline kontsert

Kell 19 Fred-Erik Johansoni illusioonietendus

Kell 19 teatri R.A.A.A.M etendus "Diktaator, naljamees ja liiderdaja"

Kell 20 tantsuõhtu ansambliga Onud

Lisainfo: Alutaguse huvikeskus

Päev algab kirveste lennutamisega mõisa naabruses asuval staadionil. Kohal on selle spordiala ja ka ammulaskjate Eesti parimad, kes selgitavad välja riigi tänavused meistrid. Õhtupoolikul võtavad kirveviskamise osavuses ja täpsuses omavahel mõõtu Alutaguse võimu ja rahva esindajad.

Sportlikus kavas on kahe mõisa jooks, kus osalejad stardivad Mäetagusest 7 kilomeetrit eemal asuva Pagari mõisa eest. Kiiremad peaksid Mäetaguse mõisa juurde jõudma ligikaudu 25 minutiga.

Kultuuriprogamm algab mõisaõuel kell 16, kui publiku ette astuvad valla taidlejad. Kell 18 esineb Liis Lemsalu trio akustilise kontserdiga. Kell 19 mängib kirvehallis teater RA.A.A.M lavalugu "Diktaator, naljamees ja liiderdaja". Mustkunstnik Fred-Erik Johanson näitab võlutrikke. Peole paneb punkti tantsuõhtu ansambliga Onud.

Kärolin Kivestu sõnul on sel aastal mõisapäeval varasemast rohkem käsitöö tegijaid, kes näitavad kohapeal, kuidas nad oma kunsti teevad, ja müüvad ka oma tooteid. Nagu ikka mõisapäeval seavad end platsi ka mitmed kohvikud. Päevajuhiks on näitleja Veikko Täär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles