VIDEO ⟩ Leedu vigurlendur Jyrgis Kairys teeb Jõhvi lennuvälja kohal akrobaatikat

Põhjarannik
Copy
Leedu vigurlendur Jyrgis Kairys Jõhvi lennuväljal vahetult pärast esimest trikilennu seanssi.
Leedu vigurlendur Jyrgis Kairys Jõhvi lennuväljal vahetult pärast esimest trikilennu seanssi. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Leedu kogenud vigurlendur Jyrgis Kairys näitas laupäeval Jõhvi lennuvälja kohal, millise moel on võimalik õhus lennukit valitseda. 

70aastane Kairys on tulnud vigurlennu harjutustes nii Euroopa kui ka maailmameistriks. Tema kuulsaim vigurlend toimus 1999. aastal, mil ta lendas 25 minutit kestnud lennu jooksul Vilniuses läbi kümne silla alt.

Kaunases "puges" ta selili pööratud lennukiga läbi jalakäijate silla alt. 2010. aastal lendas Kairys Riias üle Daugava viiva vantsilla alt. Muu hulgas on ta ise välja arendanud ka aeroakrobaatikaks mõeldud lennuki JuKa.

Peale Kairyse näitab laupäeval toimuval lennupäeval õhus vigureid ka eestlane Jüri Kaljundi. Kairyse teine "akronaatikaseanss" algab laupäeval kell 17.

Jõhvi lennupäev on toonud lennuväljale arvukalt publikut. Seal saab uudistada kohale lennanud väikelennukeid, teha kopteriga tiir Jõhvi kohal, jälgida õhusõidukite võitlust ja palju muud. Kontserdilaval astuvad üles Alika Milova, Jõhvi bigband ja Kohtla-Järve gümnaasiumi erienvad koosseisud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles