Haubitsamonumendi teisaldamisega seotud ekskavaatorile pandi öösel tuli otsa (1)

Erik Gamzejev
Copy
Eksavaator, mis osales teisipäeval  Auveres haubitsamonumendi teisaldamisel, aidates murupinnasesse kinni jäänud veokit, põletati järgnenud ööl maha.
Eksavaator, mis osales teisipäeval Auveres haubitsamonumendi teisaldamisel, aidates murupinnasesse kinni jäänud veokit, põletati järgnenud ööl maha. Foto: Ilja Smirnov

Auveres Eesti elektrijaama juures põles kolmapäeva öösel ekskavaator, mis oli päev varem osalenud seal paiknenud Punaarmee haubitsa monumendi teisaldamisel.

Päästeameti teatel tuli info põlengu kohta kell 2.16 öösel.

Prokuratuuri teatel alustati kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb asja rikkumist või hävitamist. Prokuratuuri avalike suhete nõunik Ines Vapper ütles, et esialgsetel andmetel on põhjust kahtlustada, et tegemist võis olla süütamisega. Ühtegi kahtlusalust kolmapäeva lõunase seisuga veel polnud ja politsei uurijad tegelesid sündmuspaigal tõendite kogumisega.

Põlenud ekskavaator aitas teisipäeval lükata haubitsa ära viinud veokit, mis pinnasesse kinni jäi.

Eksavaator ei kuulu Eesti Energiale, see oli tellitud heakorratöödeks Auveres ja pidi täna korrastama seda kohta, kus haubits seisis. 

Siseminister Lauri Läänemets ütles kolmapäeval Delfile, et ekskavaatori süütamine näitab, et monumentide teisaldamise protsess peab olema läbi mõeldud. "On oluliselt emotsionaalsemaid monumente, millega riik tegelema hakkab. Inimeste väärikus on oluline, kui tahame suuremaid julgeolekuprobleeme ära hoida," ütles minister.

Eesti Energia võttis teisipäeval Auveres elektrijaamade ja õlitehaste juures postamendilt maha Punaarmee haubitsa ning toimetas selle Sinimägede sõjamuuseumisse. Energeetikute ametiühingu juht Andrei Zaitsev avaldas toimunu üle meelepaha ja ütles, et suurem osa ametiühingu liikmetest suhtub haubitsa kui mälestusmärgi äraviimisesse äärmiselt negatiivselt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles