Ida-Virumaa suurim tööandja saab kevadel uue juhi

Põhjarannik
Copy
Hando Sutteri aeg Eesti Energia juhina saab otsa järgmise aasta märtsi lõpus.
Hando Sutteri aeg Eesti Energia juhina saab otsa järgmise aasta märtsi lõpus. Foto: Ilja Smirnov

Ida-Virumaa suurim tööandja Eesti Energia saab järgmise aasta aprillis uue juhi, sest ettevõtte nõukogu otsustas mitte pikendada kolmandat korda senise juhatuse esimehe Hando Sutteri lepingut, mis kestab järgmise aasta 31. märtsini.

Eesti Energia nõukogu tunnustab alates 2014. aasta detsembrist ettevõtet juhtivat Hando Sutterit tehtud töö eest. "Hando Sutteri juhtimisel on Eesti Energia teinud läbi murrangulised muutused: arendanud kliendisõbralikke energialahendusi, investeerinud taastuvenergia tootmisse nii Eestis kui naaberriikides, jätkanud põlevkivi väärindamise protsessi ja arendanud ettevõtte juhtimisprotsesse ja sisemist efektiivsust. Täname teda suure pühendumuse ja heade tulemuste eest," ütles nõukogu esimees Anne Mere.

Hando Sutter tunnustas nõukogu, et uue juhi leidmise protsessi on aegsasti alustatud. "Energeetikas on mitmeski mõttes tormised ajad. Ka Eesti Energia on jätkuvalt kiires muutuses. Mul on au olnud koos suurepärase meeskonnaga 8 aastat seda teekonda suunata. Ees seisab eriti keeruline talv ja varajane selgus uue juhi puhul aitab teatepulga sujuvalt üle anda. Annan oma parima kuni viimase tööpäevani," kinnitas ta.

Nõukogu ootab Eesti Energia uuelt juhatuse esimehelt pühendumist ettevõtte omaniku ootuse täitmisele, varustades Eesti äri- ja eratarbijaid nii turupõhiselt toodetud kui ka, alates 1.oktoobrist, reguleeritud elektriga. Samuti on oluline jätkuvalt kasvada eksporditurgudel. Ettevõtte konkurentsivõime tõstmisel ja strateegiliste plaanide elluviimisel tuleb arvestada julgeolekupoliitilise keskkonna, kliima- ja energiapoliitikaga nii Eestis kui Euroopa Liidus.

"Ettevõtte juhilt ootame jätkuvat fookust innovatsiooni- ja arendusprojektidele suurenergeetikas, et tagada keskkonnajalajälje vähendamine, võttes arvesse ettevõtte rolli Eesti elektrienergia varustuskindluse tagamisel. Ettevõte peab olema väärtuspõhiselt juhitud ja laiapõhjalise juhtimismeeskonnaga organisatsioon. Eesti Energia mõjutab energiamajanduse kaudu kogu Eesti majanduse konkurentsivõimet ja seetõttu peab ettevõte tegema aktiivset koostööd riigi, turuosaliste ning kogukondadega nii Eestis kui ka eksporditurgudel," märkis Mere.

Lisaks Sutterile  lõppevad järgmise aasta 31. märtsil lepingud ka teistel juhatuse liikmetel: Andri Avilal, Raine Pajol, Margus Valsil ja Agnes Roosil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles