Ühisõppusel "Müür" harjutatakse tegutsemist massilise sisserände hädaolukorras

Põhjarannik
Copy
Narva kordoni territooriumil ja ruumides avati põgenikele − nende rollis olid vabatahtlikud − menetluspunkt.
Narva kordoni territooriumil ja ruumides avati põgenikele − nende rollis olid vabatahtlikud − menetluspunkt. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

14. septembril alanud mastaapne ühisõppus "Müür" toimub peamiselt Narvas, selle lähiümbruses ja Alutaguse vallas. Reedel avati Narva kordoni territooriumil ja ruumides menetluspunkt ebaseaduslikult piiri ületanud põgenike teenindamiseks − põgenike rollis olid vabatahtlikud.

Õppustest võtab osa ligikaudu 700 inimest politsei- ja piirivalveametist, kaitseväest, kaitseliidust, päästeametist, häirekeskusest, sisekaitseakadeemiast, Viru vanglast ja teistest partnerasutustest.

Korraldajate teatel on liiklus mõningatel maanteedel õppuste tõttu osaliselt piiratud. Õppuste kulminatsioon on laupäeval, 17. septembril.

Ida prefekti Tarvo Kruubi sõnul on tegemist pikalt planeeritud õppusega, mille korraldamist alustati juba eelmisel aastal.

"Eesti peab olema valmis samasuguseks massiliseks sisserändeks, nagu nägime Valgevene hübriidrünnaku ajal Leedu, Poola ja Läti vastu, seetõttu on oluline olemasolevaid plaane läbi harjutada. Olukordadeks, kus meie riigipiiri proovib ebaseaduslikult ületada korraga palju inimesi, on ette nähtud hädaolukorra lahendamise plaan ning massilise sisserände korral juhib seda politsei- ja piirivalveamet. Õppuse eesmärk on harjutada selle plaani rakendamist ja seeläbi olla uuteks võimalikeks kriisideks paremini valmis," sõnas Kruup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles