Komisjon laitis 13 000 eurot maksma läinud Narva uue logo maha

Ilja Smirnov
Copy
Uus visuaalne lahendus oli Narva tänavusuvistel üritustel juba kasutusel.
Uus visuaalne lahendus oli Narva tänavusuvistel üritustel juba kasutusel. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linna uus visuaalne lahendus, mille väljatöötamise eest ametnikud eelarvest viiekohalise summa välja käisid, volikogu kultuurikomisjonilt heakskiitu ei saanud. Komisjoni liikmete arvates on lahenduse kontseptsioon raskesti mõistetav ja tunnuslause sisult mitmetähenduslik.

Kultuurikomisjoni esimehe Jana Kondrašova sõnul oli arutelu linnavalitsuse esitatud visuaalse lahenduse eelnõu üle pikk ja aktiivne. Küsimused ja etteheited puudutasid selle eelnõu volikogule esitamise protseduuri, linna uue visuaalse identiteedi autoripoolset kirjeldust ning Narvale pakutud ametlikku tunnuslauset. Lõpptulemusena hääletasid komisjoni liikmed säärasel kujul esitatud visuaalse lahenduse eelnõu vastu ega soovitanud seda volikogu saalis lõplikult heaks kiita.

"Väljapakutud tunnuslause kõlab enamiku komisjoni liikmete meelest vastuoluliselt ja tõmbab tähelepanu kõrvale Narva enda unikaalsuselt. Samuti leidsid komisjoni liikmed, et kontseptsioonide, visuaalide kirjeldused võiksid olla üksikasjalikumad ja arusaadavamad ka disainilahendustest kaugetele linnaelanikele," kommenteeris Kondrašova komisjoni otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles