Mees sattus talle näidustatud ravimi omamise eest kohtupinki

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Narva piiripunktis on Fenazepami sissetoomisel ka varem inimesi kinni peetud ja kohtu alla antud. Viimase juhtumi puhul leidis riigikohus, et kuigi tablette toodi sisse rohkem, kui seadus lubab, polnud inimesel selles süüd.
Narva piiripunktis on Fenazepami sissetoomisel ka varem inimesi kinni peetud ja kohtu alla antud. Viimase juhtumi puhul leidis riigikohus, et kuigi tablette toodi sisse rohkem, kui seadus lubab, polnud inimesel selles süüd. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva piiril ühelt mehelt leitud üleliigsed 10 ravimitabletti viisid ta kohtupinki, kus teda süüdistati psühhotroopse aine ebaseaduslikus käitlemises. Riigikohus leidis, et seadus, mis võib teha inimesest kurjategija selle eest, et tal on enda tarbeks näidustatud ravimeid rohkem, kui üle piiri tuua tohib, võib riivata inimese põhiseaduslikke õigusi.

2020. aasta septembris ületas mees Narva piiripunkti. Kontrollimisel avastati tema kohvrist üks müügipakend ehk 40 tabletti ravimit Fenazepam. Nendes tablettides oli kokku 40 mg psühhotroopset ainet fenasepaami. Narkojoobe tekitamiseks kümnele inimesele piisab keskmiselt 3,8 mg fenasepaamist.

Mõisteti süüdi vaatamata näidustusele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles