KOHTLA-JÄRVE KORRUPTSIOONISKANDAAL ⟩ Kahtlustuse said veel viis linnavolikogu liiget

Põhjarannik
Copy
Janek Pahka on Kohtla-Järve mitteametlikku koalitsiooni kuuluva valimisliidu Restart Kohtla-Järve liider.
Janek Pahka on Kohtla-Järve mitteametlikku koalitsiooni kuuluva valimisliidu Restart Kohtla-Järve liider. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve korruptsiooniskandaalis sai kuriteokahtlustuse veel kuus isikut, kellest enamik on volikogu liikmed ja nende seas ka valimisliidu Restrart Kohtla-Järve liider Janek Pahka, kes astus seetõttu välja erakonnast Eesti 200. Kahtlusaluseid on kokku juba 17.

Pahka ütles Põhjarannikule, et ta ei ole enda teada ühtegi seadusvastast tegu teinud ega näe endal süüd. Samas astus ta täna välja erakonnast Eesti 200, mille üheks liidriks ta Ida-Virumaal oli ja kavatses kandideerida ka riigikogusse. 

Nelja saadikuga volikogu esindatud valimisliit Restart Kohtla-Järve oli alates eelmise aasta lõpuks üheks neljast osapoolest Kohtla-Järve mitteametlikus võimuliidus, kuhu kuuluvad veel kaks Reformierakonna, kaks valimisliidu Progress ja seitse Keskerakonna nimekirjas kandideerinud, kuid teise leeri üle läinud volikogu liiget. 

Lisaks Pahkale said kahtlustuse korruptsioonikuriteos ka Keskerakonna nimekirjast volikogusse valitud koolinoorte loomemaja direktor Anna Rentik, psühholoog Vladimir Evve, lasteaia Pääsuke direktori kohusetäitja Svetlana Kollo ja Zaur Abbassov. Viimane on ka Ida-Viru keskhaigla nõukogu liige. 

Kuriteos on kahtlustavad rohkem kui kolmandik linnavolikogu liikmetest.

Eelmisel nädalal sai kuriteokahtluse 11 inimest, kelle seas olid kommunaalettevõtja ja munitsipaalpoliitik Nikolai Ossipenko, volikogu esimees Tiit Lillemets ja aseesimees Maria Merkulova (kes on ka Ida-Viru keskhaigla nõukogu liige), abilinnapead Evelyn Danilov ja Vitali Borodin ning volikogu liikmed Anton Dijev, kes on Ida-Viru keskhaigla nõukogu esimees) ja Deniis Veršinin, kes on ka linnale kuuluva kommunaalettevõtte OSK Grupp tegevjuht. 

Kohtla-Järve volikogu 25 liikmest on kuriteokahtlustuse saanud 9 liiget, kes moodustavad enamik võimuliidust.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles