Arvo Alleril on koht riigikogus peaaegu taskus

Erik Gamzejev
Copy
Jõhvi peab kevadel suure tõenäosusega hakkama otsima uut abivallavanemat majandusküsimustes, sest praegu selles ametis oleval Arvo Alleril on väga head väljavaated pääseda riigikogusse.
Jõhvi peab kevadel suure tõenäosusega hakkama otsima uut abivallavanemat majandusküsimustes, sest praegu selles ametis oleval Arvo Alleril on väga head väljavaated pääseda riigikogusse. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi abivallavanem Arvo Aller saab suure tõenäosusega kevadel koha riigikogu saalis sisse võtta, kuna EKRE seadis ta üleriigilises nimekirjas 13. kohale.

EKRE avaldas esimese erakonnana riigikogu valimiste nii üleriigilise kui ka ringkonna kandidaatide nimekirjad. Jõhvi praegune abivallavanem ja endine maaelu minister on Ida-Virumaa esinumber ja üleriigilises nimekirjas 13. kohal. Et EKRE on erinevate küsitluste põhjal tõusnud Reformierakonna järel populaarsuselt teiseks erakonnaks riigis, ei tohiks riigikogu valimistel tekkida raskusi vähemalt 15-20 koha saamisega riigikogus.

Allerist eespool on valdavalt sellised EKRE tugevad kandidaadid, kes võtavad suure tõenäosusega ringkonnamandaadi ja osa ka isikumandaadi. Alleril on vaja seetõttu valituks osutumiseks saada vähemalt 5 protsenti Ida-Viru ringkonna lihtkvoodist, mis on sõltuvalt valimisaktiivsusest 200 hääle ringis. Et EKRE on Ida-Virumaal Keskerakonna järel üks populaarsemaid erakondi, ei tohiks tal piirkonna esinumbrina sellise arvu häälte kokkusaamisega probleemi olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles