Politsei viis vaidluse Vene armee sümboolika üle riigikohtusse

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Riigikohtu hoone.
Riigikohtu hoone. Foto: Facebook

Vaidlus ühe Jõhvi elaniku ja politsei vahel Venemaa sümboolika üle jätkub riigikohtus, sest politsei ei nõustunud Viru maakohtu otsusega, kus Vene dessantväelaste sümboleid sotsiaalmeedias levitanud naisele määratud trahv tühistati.

Tänavu augustis jagas Jõhvi elanik Galina sotsiaalmeedias postitust, mille juures oli pilt, mis kujutas Vene dessantväelasi ning Venemaa dessantvägede lippu. "Palju õnne kõigile, kes on teeninud. Ainult ärge supelge purskkaevus," kirjutas Galina omalt poolt.

Seda postitust märkas Jõhvi veebipolitseinik Oleg Kornõljev, kes leidis, et tegemist on agressiooni õigustamisega, ning politsei alustas väärteomenetlust, mille tulemusel Galina sai 120 eurot trahvi. Naine sellega ei leppinud ning vaidlustas karistuse kohtus. Ta väitis, et ei teadnud, et tegemist on Vene dessantväelaste kujutamisega, sest sääraseid rõivaid kannavad ka teiste riikide dessantväelased. Samuti ei soovinud ta selle postitusega muud kui õnnitleda neid inimesi, kes 30 aastat tagasi teenisid Nõukogude armees, keda kutsuti sõjaväkke Eesti territooriumilt ja kes praegu elavad Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles