Stalnuhhin osaleb riigikogu valimistel üksikkandidaadina

Erik Gamzejev
Copy
Mihhail Stalnuhhin püüab teha seda, mis viimase 30 aasta jooksul pole kellelgi õnnestunud − pääseda riigikogusse üksikkandidaadina.
Mihhail Stalnuhhin püüab teha seda, mis viimase 30 aasta jooksul pole kellelgi õnnestunud − pääseda riigikogusse üksikkandidaadina. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Septembris Keskerakonnast välja heidetud Ida-Virumaa populaarsemaid poliitikuid Mihhail Stalnuhhin registreeris end eelolevatele riigikogu valimistele üksikkandidaadina ja kavatseb kandideerida Ida-Viru ringkonnas.

Stalnuhhini on Ida-Virumaa hääletajad valinud riigikogusse kuuel korral. Kõige silmapaistvama tulemuse tegi ta 2011. aastal, mil ta kogus 8584 häält. Järgmistel valimistel ei õnnestunud nii hiilgavat tulemust enam teha, kuid 3648 ja 2653 häält viisid ta kindlalt taas Toompeale. Stalnuhhini häältesaagi kahanemine tuli põhiliselt sellest, et kahtedel viimastel riigikogu valimistel kandideeris temaga samas nimekirjas Ida-Virumaal ka Yana Toom, kes tõmbas osa Stalhuhhini valijaid endale ja kogus mitu korda rohkem hääli.

Pärast seda, kui Keskerakond Stalnuhhini, kes oli Eesti valitsusliikmeid punamonumentide teisaldamise pärast fašistideks sõimanud, oma ridadest välja heitis, veenis erakonna juhatus Yana Toomi taas Ida-Virumaale kandideerima tulema, kuigi varem oli ta kavatsenud teha seda Tallinnas. Stalnuhhini otsus osaleda valimistel üksikkandidaadina võib eelseisvatel valimistel nüüd omakorda kahandada Keskerakonna ja Toomi oodatavat tulemust Ida-Virumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles