Riik sõidutab Ida-Virumaa koolilapsed maakonnast välja Eesti kultuurist osa saama

Põhjarannik
Copy
Üks suursündmusi, kuhu Ida-Viru koolide õpilased viiakse, on ka suvel toimuv noorte tantsu- ja laulupidu. See pilt on eelmiselt, 2017. aastal, toimunud peolt. Dirigendipuldis on Rasmus Puur.
Üks suursündmusi, kuhu Ida-Viru koolide õpilased viiakse, on ka suvel toimuv noorte tantsu- ja laulupidu. See pilt on eelmiselt, 2017. aastal, toimunud peolt. Dirigendipuldis on Rasmus Puur. Foto: Matti_Ka"ma"ra"

Mitme riigiasutuse koostöös viiakse alanud aastal Ida-Virumaa koolide 6.-12. klasside õpilased ja nende õpetajad osa saama eesti kultuurist väljaspool Ida-Virumaad.

400 000 eurot maksva Kultuurisaadiku programmi esimeses osas korraldatakse koolide eesti keele ja kirjanduse, ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetajatele ning huvijuhtidele infopäev, õppekäigud erinevates Eesti linnades asuvatesse muuseumitesse, teatritesse ja teistesse kultuuriasutustesse ning koostatakse kava õpilastele, ütles programmi eestvedaja, Eesti Rahvakultuuri Keskuse Ida-Virumaa kultuurispetsialist Anne Uttendorf.

“Programmi teises osas viivad needsamad õpetajad oma koolide õpilased õppekäikudele erinevatesse Eestimaa kultuuripaikadesse. Muuhulgas külastatakse ka suvel toimuvat noorte laulu- ja tantsupidu,” lisas Uttendorf.

Kultuuriminister Piret Hartman leiab, et kui Eesti koolid lähevad üle eestikeelsele haridusele, kuid muutus peab toimuma ka meelsuses. "Lisaks teadmistele on oluline, et lapsed tajuvad ja on osalised ka mitmekülgsest eesti kultuurist ning ühtsest ajaloo-ja ühiskonnatunnetusest. Kultuurharidusliku programmi kaudu saavad Ida- Virumaa lapsed ja noored külastada erinevaid kultuurisündmuseid ja -asutusi väljaspool Ida-Virumaad,” ütles ta.

“Kultuurisaadiku programm on suurepärane võimalus meie koolide õpilastele saada maakonnast välja ja näha mitmekesist Eestit ja meie kultuuri laiemalt ning sealjuures mõjutada oma vanemaid, keda innustada põnevaid Eestimaa paikasid avastama,” ütles Ida-Viru Haridusklastri koordinaator Kerda Eiert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles