Kohtla-Järve aukodanikuks võib saada Heino Türkson

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Heino Türksonil on olnud suur panus, et Kohtla-Järvel oleks võimalik saada kõrgharidust.
Heino Türksonil on olnud suur panus, et Kohtla-Järvel oleks võimalik saada kõrgharidust. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve volikogu haridus- ja kultuurikomisjon esitas linna aukodaniku kandidaadiks Heino Türksoni, kes oli Virumaa kolledži eelkäija, Virumaa Kõrgkooli, rektor aastatel 1992-2000.

Türksoni esitas kandidaadiks Virumaa kolledži praegune direktor ja linnavolikogu liige Mare Roosileht. Ta tõi esile Türksoni aastakümnetepikkuse panuse kõrghariduse arendamisel Kohtla-Järvel. Kõrgema matemaatika õppejõuna töötas ta juba 1979. aastal Tallinna polütehnilise instituudi üldtehnilises teaduskonnas. 1989. aastal valiti Türkson teaduskonna dekaaniks ja 1992 sai temast värskelt loodud Virumaa kolledži rektor.

Lisaks reaalainete õpetajatele hakati Türksoni rektoriks olemise ajal kolledžis  koolitama ka eesti keele õpetajaid vene õppekeelega koolidele. Pärast rektoriametist pensionile jäämist jätkas Türkson veel 13 aastat Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledžis kõrgema matemaatika õpetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles