VIDEO JA PILDIGALERII Kohtla-Järve koolid tähistasid Eesti sünnipäeva rongkäiguga läbi linna

Copy
Kohtla-Järve koolide rongkäik kulges Virula väljakult slaavi kooli staadionile, kus toimus väliaktus.
Kohtla-Järve koolide rongkäik kulges Virula väljakult slaavi kooli staadionile, kus toimus väliaktus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Neli Kohtla-Järve kooli tähistasid lähenevat Eesti sünnipäeva rongkäigu ja väliaktusega. 

Kohtla-Järve gümnaasiumi algatatud traditsiooniga, millega tuli algusest peale kaasa Kohtla-Järve slaavi põhikool, liitusid sel aastal  ka Kohtla-Järve Järve kool ja Kohtla-Järve Kesklinna põhikool.

Rongkäik, kus osales ka linnaorkester, algas Virula väljakult ja suundus slaavi kooli staadionile, kus toimus väliaktus. Esindatud olkid ka Viru jalaväepataljoni ja tankitõrjekompanii koosseisud kui ka militaartehnika, samuti gümnaasiumi riigikaitse õppurid. Kutsutud olid ka ümberkaudsed lasteaiad ja linnavõimu esindajad.

"Võime öelda, et koolide ühised väliaktused Kohtla-Järvel on muutunud juba traditsiooniks. Võime kindlad olla, et noorte kodanikuteadlikkus ja isamaa tähenduslikkus jõuab järjest suurema hulga noorteni," ütles Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur.

Tema sõnul on see eriti tähtis praeguses ebastabiilses rahvusvahelises olukorras, kui meie lähedal toimub agressorriigi Venemaa peetav ülekohtune sõda Ukraina vastu. "Ka meie kooliperes on Ukraina õpilasi ning ühtsustunde näitamine ja kasvatamine on erakordselt tähtis."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles