Uus võimuliit kavatseb määrata ametisse Ida-Virumaa esindaja

Põhjarannik
Copy
Koalitsiooniläbirääkimised: pressikonverents
Koalitsiooniläbirääkimised: pressikonverents Foto: Taavi Sepp

Uut võimuliitu moodustavad Reformierakond, Eesti 200 ja sotsiaaldemokraadid kavatsevad luua valitsuses Ida-Virumaa esindaja ametikoha. 

Koalitsiooniläbirääkimistel osalev sotsist kultuuriminister Piret Hartman teatas teisipäeva õhtul ühismeedias, et alaliselt Ida-Virumaal asuma hakkava valitsuse esindaja ülesanne on parandada koostööd omavalitsuste ja keskvõimu vahel ning tugevdada riigi rolli Ida-Virumaal. 
 
"Esindaja pädevusse luuakse ka riiklik Ida-Virumaa investeerimisfond, mille eesmärk oleks toetada muuhulgas elukeskkonda ja kultuuriruumi," teatas ta lisades, et fondi tulud võiksid muuhulgas tulla saastetasudest, mida Eestis maksavad kõige rohkem Ida-Virumaal tegutsevad ettevõtted. Läbirääkijad olid seda meelt, et saastetasudes võiks rohkem raha Ida-Virumaale tagasi jõuda. 
 
Ida-Virumaal riigikogusse kandideerides 994 häält kogunud Hartman, teatas, et läbirääkimistel peeti väga oluliseks parandada riigiinfo jõudmist kohalike elanikeni. 
 
 
Koalitsiooniläbirääkimistel oli teemaks ka see, kuidas parandada Kredexi toetusmeetmete paremat rakendamist Ida-Virumaal elamufondi kordategemiseks.
 
Samuti olid kolm osapoolt ühel meelel, et  tuleb tegutseda selle nimel, et õiglase ülemineku fondi raha saaks Ida-Virumaal võimalikult kiiresti kasutama hakata. 
 
Ida-Virumaalt üle 1200 hääle kogunud ja riigikogusse valitud reformierakondlane Meelis Kiili rääkis enne valimisi Põhjarannikule, et uues valitsuses tuleks luua Ida-Viru ministri koht, kuna selle piirkonnas on lahendamist ootavaid probleeme kuhjunud sedavõrd palju. 
 
Erakonnal Eesti 200 oli ainsa erakonnana oma valimisprogrammis eraldi Ida-Virumaa peatükk. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles