Festivalil "Station Narva" esineb Briti elektroonilise muusika legend James Lavelle

Põhjarannik
Copy
James Lavelle.
James Lavelle. Foto: Station Narva

Festivalil "Station Narva" esineb 8. septembril Vaba Lava Narva keskuse black box'is DJ-setiga James Lavelle, üks nüüdisaegse klubimuusika, alternatiivse hiphopi ja triphopi võtmetegijaid ning Briti plaadifirma Mo' Wax ja rühmituse UNKLE asutajaliige.

James Lavelle on üle ilma klubikultuuri maitsekujundaja ja kuraatorina tegev juba üle 30 aasta. 1992. aastal asutas ta alternatiivse hiphopi ja triphopi plaadifirma Mo' Wax, üllitades DJ Shadow instrumentaalse hiphopi teetähisalbumi "Endtroducing…".

Koos DJ Shadow'ga produtseeris Lavelle ka oma projekti UNKLE esikalbumi "Psyence Fiction" (1998), kus lõid kaasa Thom Yorke (Radiohead), Richard Ashcroft (The Verve) ja Mike D (Beastie Boys). Hilisematel UNKLE'i plaatidel kuuleb teiste seas Massive Attacki, Ian Browni, Robert Planti, Michael Kiwanuka, Brian Eno ja Josh Homme'i panuseid.

DJna on Lavelle olnud üks Londoni klubide pulsi määrajaid ning esinenud ühe esimese lääne plaadikeerutajana Hiinas ja Ida-Euroopas. Ta on loonud heliribasid nii Danny Boyle'i antoloogiasarjale "Trust" kui ka varalahkunud moegeeniuse Virgil Ablohi viimaseks jäänud Pariisi moenädala sõule "Off-White".

Ta on kureerinud nii 2014. aasta Meltdowni festivali kui ka kunstinäituste sarja "Daydreaming With...", sealhulgas Stanley Kubrickule pühendatud paljukiidetud näitust Somerset House'is 2016. aastal. 2017. aastal nägi üle seitsme aasta ilmavalgust UNKLE'i täispikk album nimega "The Road: Part 1". Lavelle'i mitmekülgsest karjäärist ja kunstnikukreedost annab köitva ülevaate Matthew Jonesi kahetunnine dokumentaalfilm "The Man from Mo' Wax" (2018).

"Station Narva" muusikaprogramm koondub reedel ja laupäeval, 8. ja 9. septembril Vaba Lava Narva etenduskunstide keskusse, jätkudes mõlemal ööl pidudega jõeäärses kultuuriklubis Ro-Ro. Festivalil astuvad üles ka varem välja kuulutatud Prantsuse elektroonilise tantsumuusika grupp Acid Arab, Rootsi räpiduo Deki Alem, Ukraina popstaar Ivan Dorn, Hollandi ska-rock'i bänd Bazzookas, kodumaised RnB ja alternatiivpopi tegijad YASMYN ja manna ning Narvast pärit laulja-laulukirjutaja IVI ja mitmed teised muusikud.

Lisaks õhtusele muusikaprogrammile toimuvad festivalil päevased tasuta linnalava kontserdid, avalikud vestlused, ettevõtluspäev koostöös Narva loomeinkubaatoriga OBJEKT, kunstinäitused, tuurid linnas ja selle lähistel, kogukondlikud koosviibimised ja narvapärane hommikusöök. Festivali artistide nimistu ja programm täienevad juuli ja augusti jooksul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles