Lüganuse hakkab uut abivallavanemat konkursiga otsima

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Marja-Liisa Veiser ütles, et vallavanema ning kultuuri, hariduse, spordi ja noorsootöö eest vastutava abivallavanema ametikoht jäävad endiselt poliitiliseks ehk neile saab volikogu umbusaldust avaldada, kuid ühest abivallavanemast saab ametnik, kes hiljem nimetatakse ka vallavalitsuse liikmeks.
Marja-Liisa Veiser ütles, et vallavanema ning kultuuri, hariduse, spordi ja noorsootöö eest vastutava abivallavanema ametikoht jäävad endiselt poliitiliseks ehk neile saab volikogu umbusaldust avaldada, kuid ühest abivallavanemast saab ametnik, kes hiljem nimetatakse ka vallavalitsuse liikmeks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lüganuse vallavolikogu otsustas sel esmaspäeval, et juba kolm nädalat täitmata olev majandusvaldkonna abivallavanema koht tuleb muuta apoliitiliseks, et anda sel kohal töötavale inimesele kindlust võimalike umbusaldamiste eest.

"Nüüd on abivallavanema koht apoliitiline ja ta on viidud vallavalitsuse struktuuris ametniku staatusesse," ütles Lüganuse vallavanem Marja-Liisa Veiser. See tähendab, et abivallavanemale ei saa volikogu avaldada umbusaldust. "See annab kindlustunnet inimestele, kes sooviksid sellele ametikohale kandideerida," lisas vallavanem.

Kui uus inimene on sellele kohale leitud, peab volikogu kinnitama uue abivallavanema ka vallavalitsuse liikmeks, sest Lüganuse vallavalitsus peab praeguse korra kohaselt olema kolmeliikmeline. Uue abivallavanema leidmiseks kuulutatakse lähiajal välja konkurss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles