Eesti loodusmuuseumi uuel näitusel näeb ka Jõhvist korjatud samblikku

Põhjarannik
Copy
Uuel linnalooduse näitusel esindab Jõhvi linna saare-rihmsamblik.
Uuel linnalooduse näitusel esindab Jõhvi linna saare-rihmsamblik. Foto: Eesti Loodusmuuseum

Eesti loodusmuuseumi äsja avatud linnalooduse näitusel on esindatud ka Jõhvi linn: näituse elurikkuse galeriis on Jõhvist pärit saare-rihmsamblik.

Sambliku korjas näituse jaoks Kaare tänavalt Eesti loodusmuuseumi sambliku-uurija Marja-Liisa Kämärä sel suvel.

Näitus "Puudega linn" jutustab linnalooduse mitmekesisusest. Külastajat ootab rännak, mille käigus saab tutvuda nii argiste kui ka üllatavate linnalooduse tegelastega.

"Meie uus näitus jutustab loo linnaloodusest kui lõputult suurest suhete võrgustikust ja kooselu kunstist. Kivine koht, mida oleme harjunud pidama vaid inimese parkide ja puiesteedega kaunistatud koduks, peidab endas tegelikult lugematul arvul asukaid ja omavahel põimunud suhteid. Inimene on üks linnaloomadest ning ainult elurikkas linnas on hea elada meil kõigil," ütles Eesti loodusmuuseumi direktor Heidi Jõks.

Näitusel saab tutvuda linnalooduse 250 liigiga, nende seas on Russalka rannast leitud tomatitaim ja Eesti loodusmuuseumi noorte teadlaste klubi lastega Stroomi rannast avastatud Eestile uudne mardikaliik − punnsilm Stenus melanopus, millel ei ole isegi veel eestikeelset nime.

Näituse külaline kohtub kõiksugu suleliste-karvaste, kuid ka taimede ja seentega, kes on linnas meie igapäevased naabrid, rääkis üks näituse kuraatoreid, Eesti loodusmuuseumi kogude osakonna juhataja Lennart Lennuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles