Naine oli mitu päeva kodus lõksus

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeva hommikul teatati häirekeskusesse, et Narva linnas Tallinna maantee kortermajas kuuldakse vastu seina kopsimist. Päästjad tuvastasid, et teataja naaberkorteri uks oli lukustatud ja toast kostsid appihüüded. Päästjad sisenesid korterisse akna kaudu ning aitasid mitu päeva maas lamanud eaka naise kiirabiautosse viia.

Päästjatel tuleb sageli käia väljakutsetel, kus vanemad üksi elavad inimesed on kodus kukkudes viga saanud ning ei suuda enam ise püsti saada ega liikuda. Halvemal juhul ootab kannatanu abi tunde, enne kui keegi naabritest või möödujatest appihüüdeid kuuleb või mõni lähedane hädasolijast teada saab.

Päästeamet soovitab, et eakate ja liikumisraskustega inimeste kodud on otstarbekas raskete tagajärgedega kukkumiste ennetamiseks kohandada ning leppida kokku lähedase või naabriga igapäevased regulaarsed suhtlusviisid.

Omanik ei uskunud vingugaasianduri hoiatust

Pühapäeva õhtupoolikul helistati häirekeskusesse ja teatati töötavast vingugaasiandurist Lüganuse vallas Purtse külas Hiie teel. Teataja ise ei olnud nõus ruumidest välja minema ja soovis kohale päästjaid, kes veenduksid, et viga on anduris. Päästjad tuvastasid mõõteseadmega korteris vingugaasi, mis oli tekkinud liiga vara suletud siibrist.

Pannjärve spordikeskuse juures põles ekskavaator

5. novembri õhtul sõitsid päästjad Alutaguse valda Vasavere külla, kus Pannjärve tervisespordikeskuse juures põles ekskavaator lahtise leegiga. Põleng likvideeriti poolteise tunniga. Põlengu põhjus pole veel selge ja uurimisega tegeleb politsei.

Põlevat silohunnikut kustutati kahel päeval

Laupäeva õhtul tuli häirekeskusesse teade suitsevast suurest silohunnikust Toila vallas Täkumetsa külas. Päästjad leidsid kaks tulekollet. Kohapeal aitasid töötajad traktoriga silohunnikut laiali vedada ja päästjad kustutasid. Kustutustööd kestsid ligi viis tundi ning jätkusid järgmisel päeval kohapealsete traktorite abil. Põleng likvideeriti kella kaheks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles