Jõhvi kontserdimajas alustas tööd uus kohvik

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Alexi kohviku meeskond on valmis Jõhvi elanikele ja linna külalistele maitsvat toitu pakkuma.
Alexi kohviku meeskond on valmis Jõhvi elanikele ja linna külalistele maitsvat toitu pakkuma. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Esmaspäeval avas Jõhvi kontserdimajas külastajatele uksed kohvik Alex. Tegemist on Narva firma OÜ Alex Kohvik teise kohvikuga: Narvas Vaba Lava teatrikeskuses on nad kohvikut pidanud ligi kaks aastat ning oma köögi poolest juba tuntud.

Firma juhataja Aleksandr Lušini sõnul valmistusid nad Jõhvi kontserdimajas kohviku avamiseks suve algusest saati ja pidid siin esmalt palju muutma: värskendasid interjööri, tellisid kööki uued seadmed ja sisustuse, tegid uue sisekujunduse, et kohviku ruume õdusamaks muuta. Renoveerimisse ja seadmetesse investeeriti suur summa.

Kogu selle aja teenindati ka ürituste külalisi − pakuti jooke ja küpsetisi −, ent terviklikku menüüd pakutakse alates 6. novembrist.

Lušini sõnul on nende Jõhvi ja Narva kohvikus üks ja sama peakokk − Olga Bondarenko − ning seetõttu on ka menüü identne. Jõhvi kohviku avamise puhuks menüüd veidi laiendati.

Maitsev toit ja säravad silmad

Jõhvi kontserdimaja direktori Mihhail Kastritski sõnul kaalusid nad kohvikule uut käitajat otsides erinevaid toitlustusfirmasid.

"Kontserdimaja on suur, ent asukoht ei ole eriti kasumlik. Ürituste teenindamine on küll tulus, aga seda ei saa loota, et inimesed hakkavad siin iga päev söömas käima. Meie linn on väike ja konkurentsi siin jagub − siinsamas kõrval on Pargi keskus," rääkis ta.

Põhjused, miks kontserdimaja kohviku eelmised rentnikud lahkunud on, on Kastritski sõnul olnud erinevad. "Ent mulle tundub, et kõik sõltub ettevõtjaist endist: kui neil silmad säravad, siis tasub proovida. Kevadel sõitsime läbi mitmed toitlustusasutused, sõime neis lõunat ja esitasime küsimusi, avaldamata oma külastuse põhieesmärki. Alexi kohvikus meile meeldis − seal oli ka miinuseid, ent plusse oli rohkem. Aleksandr Lušin ajab Narvas edukalt äri, leides tasakaalu ja arenedes, ning mõtles ka ise laienemisele. Ning me nägime, et ta silmad särasid," rääkis Kastritski.

Aleksandr Lušin lisas, et ehkki ta tunneb Jõhvit vähe, otsustas ta asja ette võtta, kuna tal on olemas Vaba Lava teatrikeskuses töötamise kogemus ja nende ettevõtte põhitegevus on catering. Ettevõte täidab tellimusi kogu piirkonnas ning tuleb seega toime ka suurte tellimustega, mida kindlasti tulema hakkab − kontserdimaja on suurem kui teatrikeskus ja kohviku pindala on seal samuti suurem.

Lähtuvad turuolukorrast

"Konkurentsi on, vaatame, kuidas minema hakkab. Püüame meelitada külastajaid maitsva toidu ja meeldiva teenindusega," lubas ta. "Kohviku uksed on avatud kella 20ni, et soovijad saaksid lisaks lõunale siin ka õhtust süüa. Mul on kelnerina töötamise kogemus olemas ning saan vajaduse korral ka siin käed külge lüüa. Vaatame, kuidas minema hakkab, teeme vastavalt turuolukorrale muudatusi ja liigume edasi."

Võimalik, et ka Jõhvi kohvikus hakatakse korraldama temaatilisi õhtusööke, kontserte ja muid kammerüritusi − Narvas on sellised üritused edukad.

"Ka seal on 60 istekohta, ent vajaduse korral saame laudu juurde panna − ühel stand-up'il oli 110 inimest," kinnitas Lušin. "Ka Jõhvis lubab pindala seda teha. Mõtteid on, vaatame olukorra järgi."

Jõhvi kontserdimaja kohvikus on praegu kaheksa töökohta, neist kaks on esialgu täitmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles