Kaja Kallas: Jõhvi-Narva maantee ohutus pole praegu aktuaalne

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Peaminister Kaja Kallas ütles esmaspäeval riigikogu infotunnis, et valitsuse silmis ei ole praegu aktuaalne Tallinna-Narva maantee Jõhvi ja Narva vahelise lõigu neljarealiseks ehitamine.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Aleksei Jevgrafov ütles, et Jõhvi ja Narva vahel liikumine on väga ohtlik, sest liiklus on väga tihe ja kaherealine looklev tee ei ole turvaline.

"Jõhvi ja Narva vahele jääva ligikaudu 45-kilomeetrise maanteelõigu neljarealiseks ehitamist on Ida-Viru elanikud poliitikute lubadusena kuulnud juba ligemale 17 aastat, kuid paraku selle elluviimine on pidevalt edasi lükkunud. Austatud peaminister, palun vastake, mis Jõhvi-Narva maantee neljarealiseks ehitamisest edasi saab?", küsis Jevgrafov.

Kallas vastas, et praegu on valitsusel palju suuremad mured tegelikult Tallinna-Pärnu maanteega, kuna seal on liiklustihedus suur. "Tallinna-Narva maanteel see liiklustihedus ei ole selline. Kui te ütlete, et kunagi on olnud õnnetused, siis tõepoolest, võib-olla kunagi oli seal rohkem ka seda liikumist, aga praegu on see kõige suurem murelaps tegelikult Tallinna-Pärnu maantee, et seda turvalisemaks ehitada. Paraku jah, kõike ei jõua," lausus Kallas, lisades, et praegu Jõhvi-Narva teelõiku ümber ehitada plaanis pole.

Poliitikute seisukohad Jõhvi ja Narva vahelisest maantee neljarealiseks ehitamisest viimase 20 aasta jooksul

  • 2003 Rein Aidma: "Ma tahaksin jõuda selleni, et vähemalt nelja aasta jooksul langetataks põhimõtteline otsus ehitada Tallinna-Narva maantee Ida-Virumaal neljarealiseks."
  • 2007 Rein Aidma: "Pean reaalseks, et kaks riigikogu ametiaega ehk kaheksa aastat kulub vähemalt, enne kui Narvast Tallinnani neli sõidurada kulgema hakkab."
  • 2016 Kristen Michal: "Me võiks seada sihiks, et kõik suuremad teed − Tallinnast Tartusse, Pärnusse ja Narva suunal − oleksid kogu ulatuses 15 aasta pärast neljarajalised."
  • 2018 Kadri Simson: Vastates Põhjaranniku küsimusele, mis aastal saab Jõhvist Narva sõita mööda neljarealist maanteed, ütles Simson, et see on "peaaegu kindlasti" Keskerakonna valimislubadus 2019. aasta riigikogu valimistel.
  • 2018 Kaja Kallas: "Meil on programmis sees kõigi põhimaanteede − Tallinna-Tartu, Tallinna-Pärnu ja Tallinna-Narva neljarealiseks ehitamine. "
  • 2023 Meelis Kiili: "Kas sellist neljarealist maanteed on vaja? Loomulikult on vaja. Ma tunnistan, et Ida-Viru hääl ei ole olnud piisav, et selle eripärasid erakonna juhtkonnani viia."
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles