Ahjutoetust saavad eelisjärjekorras väiksema sissetulekuga koduomanikud

Põhjarannik
Copy
Jõhvis, Kiviõlis ja Sillamäel saab koduomanik vana ahju riigi toetusega korda teha või uuega asendada.
Jõhvis, Kiviõlis ja Sillamäel saab koduomanik vana ahju riigi toetusega korda teha või uuega asendada. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Lähikuudel avaneb septembris edasi lükatud küttekolde uuendamise taotlusvoor, muudetud tingimused annavad eelise kehvemal majanduslikul järjel inimestele.

Küttekollete uuendamise toetus võimaldab suurema õhusaastega piirkondade koduomanikel riigi toel vana küttekolle välja vahetada, seda uuendada või kaugküttevõrguga liituda.

"Toetusvoor pidi avanema juba septembris, kuid kahjuks olime sunnitud selle ulatusliku tehnilise rikke tõttu edasi lükkama," selgitas kliimaministeeriumi välisõhu osakonna peaspetsialist Romario Siimer.

Kui palju võib toetust saada

Foto: Kredex

Allikas: Kredex.ee

Tingimused muutusid

Kuni riket kõrvaldati, uuendati ka toetusmeetme tingimusi.

Oluliste muudatustena toetab riik eelisjärjekorras väiksema sissetulekuga koduomanikke ning taotluse ajalise esitamise järjekord pole enam tähtis ehk varem esitatud avaldus eelist ei anna.

Esimeses voorus saab toetust küsida ainult vana ahju ümberehitamiseks või uue ahju ehitamiseks ning kaugküttevõrguga liitumiseks. Ahju uuendamist või ehitamist võib kombineerida korstnasüsteemi ehituse või renoveerimisega, sealhulgas saab toetust küsida moodulkorstna ja korstnahülsi soetamiseks ning paigaldamiseks.

Toetuse saamiseks peab taotleja elamu olema kasutusele võetud enne 2010. aasta 1. jaanuari ning elamu või selle osa soojusvarustuse liigina peab ehitisregistrisse olema märgitud lokaal- või kohtküte ning energiaallika liigina tahke kütus.

Teises voorus tuleb võimalusi juurde

Küttekolde uuendamise teine taotlusvoor avatakse tuleva aasta teises pooles ja siis saab lisaks esimeses voorus toetatavatele tegevustele küsida toetust ka õhk-vesi soojuspumba, maasoojuspumba ning pelleti- või halupuidukatla soetamiseks ja paigaldamiseks. Neid tegevusi saab kombineerida radiaatorite ja põrandakütte soetamise ning paigaldamisega.

Ida-Virumaal on toetuse määr 70% ning seda saavad taotleda Jõhvi, Kiviõli ja Sillamäe elanikud.

Toetust võib küsida üksik- või kaksikelamu, ridaelamu või kahe korteriga elamu küttekollete uuendamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles