Minister: Ida-Viru õpetajatel on aega eesti keel ära õppida, eesmärk pole kedagi vallandada

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas kinnitas, et eesmärk ei ole nõuetele mittevastavaid õpetajaid vallandada, vaid aidata neil oma keeleoskus nõuetekohaseks viia.
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas kinnitas, et eesmärk ei ole nõuetele mittevastavaid õpetajaid vallandada, vaid aidata neil oma keeleoskus nõuetekohaseks viia. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas ütles, et praegu Ida-Virumaal eesti keeles õpetavatele õpetajatele makstav lisatasu on piisav selleks, et leida siia nõuetele vastavad pedagoogid ka pärast üleminekut eestikeelsele õppele järgmisest õppeaastast. Samas kinnitas ta, et keelenõuetele mittevastavatel õpetajatel on võimalus oma keeleoskus vajalikule tasemele viia.

Ida-Virumaalt valitud riigikogu liige Aleksei Jevgrafov küsis eelmisel nädalal riigikogu infotunnis, mida peab tegema lasteaia- või koolidirektor uuest õppeaastast, kui on vabastanud töölt keelenõuetele mittevastavad õpetajad, kuid konkursid uute õpetajate leidmiseks on nurjunud. "Kas riik võib appi tulla, ja kui võib, siis mis viisil?" küsis ta.

Ida-Virumaal on piisav lisatasu, et õpetajaid leida

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles