Endine Ida-Viru jalgpalliklubi mängija mõisteti süüdi narkokuriteos

Põhjarannik
Copy
Sillamäe Kalevi eest mängis Nikolai Mašitšev aastatel 2013-2014, mil Ida-Viru meeskond võitis meistriliigas pronks- ja hõbemedali.
Sillamäe Kalevi eest mängis Nikolai Mašitšev aastatel 2013-2014, mil Ida-Viru meeskond võitis meistriliigas pronks- ja hõbemedali. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Harju maakohus mõistis suures koguses kokaiini omamise eest tingimisi vangi jalgpallur Nikolai Mašitševi, kes aitas Sillamäe Kalevil kahel korral Eesti meistriliigas medalit võita.

Praegu 35aastase Mašitševi valdusest leiti mullu 25. aprillil 72,26 grammi valget pulbrit, edastas Postimees. Ekspertiisi järgi osutus aine 78 protsenti puhtaks kokaiiniks ehk narkootilist ainet oli seal 56,4 grammi. Karistuseks määrati Mašitševile kahe aasta ja kolme kuu pikkune vangistus, millest arvati maha eelvangistuses viibitud 25 päeva. Karistust ei pöörata täitmisele, kui Mašitšev ei pane kahe ja poole aasta pikkuse katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu.

Sillamäe Kaleviga liitus Nikolai Mašitšev 2013. aastal, mil sel Ida-Viru jalgpalliklubil olid hiilgeajad ja tänu toetajate rahale saadi enda ridadesse nii Eesti paremaid mängijaid kui ka leegionäre. 2013. aastal võitis Mašitšev Sillamäe meeskonnaga Eesti meistriliigas pronksmedali ja aasta hiljem hõbemedali. Samuti osales ta eurosarja mängudes. Sillamäe Kalevi eest pidas poolkaitsjana mänginud Mašitšev 67 mängu ja lõi 16 väravat.

Suurem osa Nikolai Mašitševi jalgpallurikarjäärist möödus pealinna klubides. Ta tuli TVMK, FC Flora, Infoneti ja Nõmme Kalju ridades kokku viiel korral Eesti meistriks. Meistriliigas mängis ta viimati 2021. aastal Tallinna Legioni eest. Mašitšev osales aastatel 2004-2021 Eesti meistriliigas 404 mängus ja lõi 70 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles