Erik Gamzejevi arvamuslugu valiti Eesti ajakirjanduse nelja parema hulka

Erik Kalda
, ajakirjanik
Uuendatud 25. jaanuar 2024, 16:34
Copy
Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejev tunnistati 2020. aastal aasta ajakirjanikuks.
Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejev tunnistati 2020. aastal aasta ajakirjanikuks. Foto: Mihkel Maripuu

Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejevi arvamusartikkel pääses meedialiidu ajakirjanduskonkursil nelja parema sekka.

Žürii valis neli paremat tööd 47 arvamusartikli seast, mis ilmusid mullu erinevates väljaannetes üle Eesti. Nende seas on mullu 9. märtsil ilmunud riigikogu valimiste tulemusi Ida-Virumaal analüüsinud Erik Gamzejevi arvamuslugu "Kas Stalnuhhini ja Petersoni valijaid on põhjust ka tänada?".

Artiklis arutletakse selle üle, mida tähendab asjaolu, et venemeelsete avaldustega esinenud kandidaadid Mihhail Stalnuhhin ja Aivo Peterson kogusid riigikogu valimistel Ida-Virumaal kokku üle kaheksa tuhande hääle.

"Valimistulemus peegeldab tunduvalt tõelähedasemalt kui ükskõik millised uuringud tegelikku pilti. Kui iga kolmas valija andis hääle kandidaatidele, kes pole teadlikult avalikult hukka mõistnud Venemaa terroristliku režiimi tapatalguid Ukrainas ja sõimab Eesti valitsust fašistideks, siis saab selgeks, et umbes sama suur osa Ida-Viru elanikest jagab nende vaateid. Suure tõenäosusega võib neile lisada veel mitukümmend tuhat piirkonnas alaliselt elavat mittekodanikku ja Venemaa kodanikku," kirjutas Erik Gamzejev.

Ta kirjutas, et samas ei ole ka päris õige nimetada kõiki Stalnuhhinile ja Petersonile hääle andnuid putinistideks. Sellise valiku põhjusi on rohkem ja need on kuhjunud aastate jooksul. Ka Keskerakonna varasem suur edu Ida-Virumaal tugines suuresti vastandumisele Eesti riigivõimule.

"Stalnuhhini ja Petersoni ehmatav valimistulemus võiks mõjuda stardipüstoli pauguna Ida-Virumaa käsilevõtmiseks. Kui see aset peaks leidma, on äratuse eest põhjust nende valijaid tänada," kirjutas Erik Gamzejev oma tunnustuse pälvinud arvamusloos.

Erik ütles, et loodetavasti mõjutas see lugu valitsusliitu pisut rohkem Ida-Virumaa probleemidega sisuliselt tegelema.

"Hea meel on ka selle üle, et Põhjarannikus ilmunud lood on pälvinud ajakirjandusauhindade konkursil positiivset tähelepanu nagu see on olnud juba peaaegu igal aastal viimase veerand sajandi jooksul," sõnas ta.

Eriku tööga konkureerivad veel Urmet Koogi ERRi portaalis 12. septembril ilmunud arvamus "Ei, proua peaminister", Dannar Leitmaa Õhtulehes 24. novembril ilmunud arvamus "Ta kruiisis ringi luksusmaasturiga, aga nüüd otsib juhutöid. Mis läks valesti?" ning Rahel Lepa Lääne-Virumaa Uudistes 14. mail ilmunud arvamus "Suurperede missivõistlus"

Ajakirjanduskonkursi kategooriate võitjad avalikustatakse 22. veebruaril toimuval Eesti meedialiidu pressipeol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles