ERIK GAMZEJEV ⟩ Kas Stalnuhhini ja Petersoni valijaid on põhjust ka tänada? (1)

Erik Gamzejev
Copy
Ajalehe Põhjarannik peatoimetaja Erik Gamzejev.
Ajalehe Põhjarannik peatoimetaja Erik Gamzejev. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Enam kui kaheksale tuhandele Ida-Virumaal elavale Eesti kodanikule, kes andsid oma hääle Mihhail Stalnuhhinile ja Aivo Petersonile, tasub olla tänulik selle eest, et nad käisid valimas ja tõmbasid sellega viigilehe oma hoiakutelt, mis on suuremale osale Eesti inimestest vastuvõetamatud ja masendust tekitavad.

Varem võis lõputult spekuleerida selle üle, kui palju Ida-Virumaa elanikke pooldab pigem Kremli kui Toompea poliitikat. Kuidas suhtutakse eestikeelsele haridusele üleminekusse või punamonumentide mahavõtmisesse? Nii mõnigi Eesti poliitik on pärast Ida-Virumaa külastamist ja kohtumist paarikümne kohaliku mõttekaaslasega teatanud, et mingeid lõhesid ei ole.

Valimistulemus peegeldab tunduvalt tõelähedasemalt kui ükskõik millised uuringud tegelikku pilti. Kui iga kolmas valija andis hääle kandidaatidele, kes pole teadlikult avalikult hukka mõistnud Venemaa terroristliku režiimi tapatalguid Ukrainas ja sõimab Eesti valitsust fašistideks, siis saab selgeks, et umbes sama suur osa Ida-Viru elanikest jagab nende vaateid. Suure tõenäosusega võib neile lisada veel mitukümmend tuhat piirkonnas alaliselt elavat mittekodanikku ja Venemaa kodanikku.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles