Kohtla-Järve ja Sillamäe ei taotle erinevalt Narvast eestikeelsele õppele üleminekul ajapikendust

Erik Gamzejev
Copy
Kohtla-Järve slaavi põhikooli keelekümblusõpetajad Külli Krall ja Merike Puusepp usuvad, et nende kooli õpilastel ja koolil tervikuna on eestikeelsele õppele üle minnes väike stardieelis, aga muret ja teadmatust jätkub sellest hoolimata.
Kohtla-Järve slaavi põhikooli keelekümblusõpetajad Külli Krall ja Merike Puusepp usuvad, et nende kooli õpilastel ja koolil tervikuna on eestikeelsele õppele üle minnes väike stardieelis, aga muret ja teadmatust jätkub sellest hoolimata. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve ja Sillamäe ei kavatse erinevalt Narvast paluda valitsuselt eestikeelsele õppele ülemineku alguse pikendamist aasta võrra.

"On teada, et esimesed kolm aastat tulevad väga rasked ja saame ka negatiivset tagasisidet, aga seda üleminekut tuleb alustada. See on niigi juba mitukümmend aastat edasi lükkunud," ütles Kohtla-Järve sotsiaaldemokraadist linnapea Henri Kaselo.

Ka Sillamäe linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Anneli Rants ütles, et linnavalitsusel ei ole plaanis ajapikendust küsida. "Püüame hakkama saada," lausus ta, märkides, et selleks on tehtud juba pikemat aega ettevalmistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles