Ida prefekti ametiaega pikendati viie aasta võrra

Erik Kalda
, ajakirjanik
Uuendatud 16. veebruar 2024, 09:30
Copy
Foto: Matti Kämärä

Siseminister Lauri Läänemets pikendas PPA peadirektori Egert Belitševi ettepanekul senise Ida prefekti Tarvo Kruubi ametiaega viie aasta võrra.

PPA peadirektori Egert Belitševi sõnul on Tarvo Kruup Ida prefektuuri juhina teinud julgeid otsuseid ja olulisi muudatusi, et meeskond oleks tugev ja teeniks Virumaa inimesi parimal moel.

"Tema head tööd on näha ka siserahuolu-uuringu tulemustest, kus prefektuuri tagasiside on varasemaga võrreldes oluliselt paranenud. Tarvol jagub ideid ja tahtmist ning tema jätkamist teisel ametiajal toetavad nii sõnad, teod kui ka väärtused," ütles Belitšev.

Ida prefekt Tarvo Kruup kinnitas, et ta on rahul enda meeskonnaga ning tunneb end Ida prefektuuri eesotsas tugeva ja julgena.

"Elu on näidanud, et tuleme igasugustest olukordadest võitjana välja. Suudame ohte adekvaatselt hinnata, sellest lähtuvalt oma tegevusi planeerida ja nendele ohtudele vastu astuda. Mul on uhke tunne olla Ida prefektuuri eesotsas ja meie inimestega koos töötada," rääkis Kruup.

Ta lisas, et edasiminekuid on viimaste aastate jooksul olnud pea igas valdkonnas.

"Meil on võrreldes varasemaga palju parem ülevaade piiril toimuvast ja märkimisväärselt on tõusnud meie suutlikus sündmustele reageerida. Me saame paremini infot laste vastu suunatud raskete kuritegudega kohta. Samuti oleme Virumaal suutnud oluliselt tõsta nende inimeste osakaalu, kes kasutavad dokumentide taotlemisel PPA iseteenindust," lausus prefekt. 

Tema sõnul on Ida prefektuur saavutanud häid tulemusi vaatamata sellele, et töötajaid on puudu. "Meid on endiselt vähe, aga nutikas politseitöö peab jätkuma ja vastama Eesti inimeste ootustele ka edaspidi," lisas Kruup.

Avaliku teenistuse tippjuhi teenistustähtaeg on viis aastat. Ida prefekti Tarvo Kruubi senine ametiaeg lõpeb 19. veebruaril 2024. Tema uus ametiaeg algab 20. veebruaril ning lõpeb 19. veebruaril aastal 2029.

44aastane Tarvo Kruup alustas politseiteenistust 2004. aastal Põhja prefektuuris, kus ta töötas Ida politseiosakonna kriminaalpolitseinikuna ja isikuvastaste kuritegude talituses. 2009.-2014. aastal töötas Kruup kaitsepolitseiametis ning alates 2014. aasta märtsist kuni 2017. aasta jaanuarini juhtis ta Ida prefektuuri kriminaalbürood.

2017. aasta 1. veebruarist töötab Kruup Ida prefektina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles