Jõhvi gümnaasium kukkus koolide edetabelis eksituse tõttu (1)

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
"Meie jaoks on number üks näitaja ülikoolidesse sisseastujate arv. Meie viga, et ei kontrollinud kohe detailselt Postimehe tabelit," selgitas Jõhvi gümnaasiumi direktor Tatjana Ait, lisades, et õpetajad avastasid vea alles Kohtla-Järve gümnaasiumi välireklaamist.
"Meie jaoks on number üks näitaja ülikoolidesse sisseastujate arv. Meie viga, et ei kontrollinud kohe detailselt Postimehe tabelit," selgitas Jõhvi gümnaasiumi direktor Tatjana Ait, lisades, et õpetajad avastasid vea alles Kohtla-Järve gümnaasiumi välireklaamist. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve gümnaasium korjas Toila gümnaasiumi juurest ära oma välireklaami, sest riigieksamite tabelis oli Jõhvi gümnaasiumi tulemus vigane.

Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur ütles Põhjarannikule, et kasutas reklaamis Postimehe riigieksamite edetabelit. "Usaldasin seda tabelit, sest tean varasemast ajast, et metoodika väljatöötamisel osalesid tulihingeliselt Tallinna reaalkooli ja Tartu Treffneri gümnaasiumi matemaatikud. Metoodika on usaldusväärne, lihtsalt andmetega oli eksitus, mille Jõhvi õpetajad avastasid."

Postimehe edetabelis oli Jõhvi gümnaasiumi inglise keele skooriks 19 − võrdluseks, et Kohtla-Järve gümnaasiumis oli see 47,9 ja Toila gümnaasiumis 36,7. "19 oli meie koolis Cambridge'i testi sooritajate arv. Inglise keele riigieksami keskmine punktisumma oli 66," ütles Jõhvi gümnaasiumi direktor Tatjana Ait.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles