Aasta kooli tiitlile rebimine läks lahti

Põhjarannik
Copy
Eelmisel aastal jõudsid Ida-Virumaalt finalistide hulka Jõhvi gümnaasium (pildil) ja Kohtla-Järve gümnaasium.
Eelmisel aastal jõudsid Ida-Virumaalt finalistide hulka Jõhvi gümnaasium (pildil) ja Kohtla-Järve gümnaasium. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Haridus- ja noorteamet ootab Ida-Viru üldharidus- ja kutsekoole kandideerima aasta kooli tiitlile. Eelmisel aastal jõudsid Ida-Virumaalt finalistide hulka Jõhvi gümnaasium ja Kohtla-Järve gümnaasium.

Haridus- ja noorteameti aasta kooli projektijuhi Merili Kärneri sõnul on tänavu konkursi fookuses huvitavate koostöövormide rakendamine ning formaalse ja mitteformaalse õppe lõimimine.

"Sel aastal tunnustatakse just neid koole, kes on väärtustanud koostöist tegutsemist ning leidnud võimalusi seostada õpet vabatahtliku tegevusega eri keskkondades väljaspool kooli. Juba seitsmendat korda aset leidev konkurss pakub kooliperedele võimalust loovas ja lõbusas võtmes oma koolikeskkonda ja õppekorraldust kajastada," lisas Kärner.

Žürii liige, muusik ja Setumaa hariduselu edendaja Lenna Kuurmaa ütles, et tänavuse konkursi fookus kõnetab teda eriti, kuna õppida saab mitte ainult koolis, vaid kõikjal meie ümber. "Mind väga inspireerivad teotahtelised ja energilised inimesed, kes just väikestes piirkondades on nii kogukonna kui koolide veduriteks."

Aasta kooli 2023 tiitli pälvinud Metsküla algkooli direktori Pille Kaiseli kinnitusel annab konkursil osalemine suurepärase võimaluse oma kooli ägedaid tegemisi laiemale publikule tutvustada.

"Seda võimalust ei tohi raisku lasta! Tänu aasta kooli konkursile saavad Eesti koolid ja hariduselu igal aastal mais-juunis üdini positiivse meediakajastuse. On väga oluline, et avalikkuse ette jõuaks mitte ainult mured ja kitsaskohad, vaid ka rõõm ja edulood," lausus Kaisel.

Aasta kooli konkursil saavad osaleda kõik üldhariduskoolid ja kutseõppeasutused, kes ei ole varasemal kahel aastal tiitlit võitnud. Osalemiseks tuleb koolil saata haridus- ja noorteametile kooli tutvustav video, pildigalerii ja lühike iseloomustus. Videoid saab kuni 21. aprillini üles laadida veebilehele konkursiveeb.edu.ee. Täpsed tingimused konkursil osalemiseks leiab haridus- ja noorteameti kodulehelt harno.ee/aastakool.

Aasta kool 2024 selgub žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Aasta kooli tiitli võitja kuulutatakse välja 3. juunil ETV otsesaates "Terevisioon". Aasta kooli valimist toetab Euroopa sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles