Kohtla-Järvele istutatakse tänavu taas tuhandeid suvelilli

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Keskalleel ootavad peenrad suvelillede istutamist, senikaua aga rõõmustavad möödakäijate pilku varakevadised õied ja püsiktaimed.
Keskalleel ootavad peenrad suvelillede istutamist, senikaua aga rõõmustavad möödakäijate pilku varakevadised õied ja püsiktaimed. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavalitsus võttis kokku tänavuse lillede istutamise ja hooldamise riigihanke tulemused. Hanke võitjaks tuli Tallinna firma MLJ Haljastus, kes teeb nimetatud tööd ära 72 000 euroga (koos käibemaksuga).

Suvelilli on kavas tänavu istutada umbes sama palju kui mullu, ent majandusvaldkonna abilinnapea Aleksandr Keivabu märkis, et kuna eelmisel kevadel pöörati suuremat tähelepanu Ahtme linnaosale, siis tänavu istutatakse rohkem lilli − 3500 taime − Järve linnaossa. Peenrad täidetakse lilledega ka väikelinnaosades: Orul, Sompas ja Kukrusel.

Nagu eelmiselgi aastal, hoiab linn ka tänavu kevadel lillede istutamise pealt kokku, ent see ei tähenda, et peenrad ja lillevaasid kuni suveni tühjaks jääksid. Neis õitsevad juba tulbid, nartsissid ja krookused, mille sibulad pandi mulda mullu sügisel ja mis lähevad õide tavaliselt kohe pärast lume sulamist.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles