VIDEO Päästeamet: Uikala prügila põlengust tingitud suurem õhusaaste oht on möödas

Erik Gamzejev
Uuendatud 23. mai 2024, 07:30
Copy
Uikala prügila põleb suures ulatuses.
Uikala prügila põleb suures ulatuses. Foto: Päästeamet

Päästeameti teatel oli neljapäeva hommikul kella kuueks Uikala prügila põlengust tingitud suurem õhusaaste oht möödas. Õue minek on ohutu. Öö läbi kestnud kustutustööd võivad aga jätkuda veel mitu päeva. 

Samas teatas päästeamet, et tuulesuund võib muutuda ja õhusaaste oht suureneda. "Palume päeva jooksul piirkonna elanikel jälgida ametlikke infokanaleid. Anname kohe teada olukorra muutumisest," teatas päästeamet.

Ida-Virumaal Toila vallas Kukruse külas Uikala prügilas kolmapäeva õhtul alanud põlengu kustutustööd jätkuvad ka neljapäeval, samas on elanikkonnale suurem oht möödas.
Ida-Virumaal Toila vallas Kukruse külas Uikala prügilas kolmapäeva õhtul alanud põlengu kustutustööd jätkuvad ka neljapäeval, samas on elanikkonnale suurem oht möödas. Foto: Päästeamet

Kui kolmapäeval õhtul lükkas kirdetuul suurt suitsupilv Kohtla-Järve Kukruse ja Järve linnaosade suunas, siis hommiku puhus tuul idast ja kagust ning liigutas suitsupilve Soome lahe poole

Kolmapäeva õhtul Uikala prügilas puhkenud suure põlengu tõttu oli suitsu sisse mattunud Kohtla-Järve Kukruse linnaosa, kus on tunda tugevat kirbet suitsulõhna. 

Päästjad palusid eelkõige Kukruse ja Kohtla-Järve piirkonna elanikel vältida suitsus liikumist, hoida ukse ja aknad kinni, sulgeda ventilatsioon ning vältida liikumist põlengualale.

Kohtla-Järve Kukruse linnaosa mattus mõne kilomeetri kaugusel asuva Uikala prügila põlengu tõttu kolmapäeva õhtul paksu suitsu sisse.
Kohtla-Järve Kukruse linnaosa mattus mõne kilomeetri kaugusel asuva Uikala prügila põlengu tõttu kolmapäeva õhtul paksu suitsu sisse. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Kell 23.47 saadeti Kohtla-Järve Kukruse ja Järve linnaosade piirkonnas elavatel inimestele SMSi teel seoses põlenguga eesti- ja venekeelne ohuteavitussõnum. "On õhusaaste oht. Hoidke aknad kinni, sulgege ventilatsioon, vältige õues liikumist. Lisainfo telefonil 1247."

Häirekeskusele teatati põlengust Toila vallas asuva Uikala prügila põlengust kell 19.27.

Uikala põlengu suitsupilved paistsid ka Jõhvi.
Uikala põlengu suitsupilved paistsid ka Jõhvi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Esimesena sündmuskohale jõudnud Jõhvi päästjad tuvastasid põlengu prügila kõrgeimal mäel. Põleng muutus tugeva tuule tõttu kiiresti intensiivsemaks ning haaras oma alla suuremad alad. Sündmusele reageeritakse suurte jõududega nii Ida- kui Lääne-Virumaa kutselistest ja vabatahtlikest komandodest.

Kell 21.15 andis päästetööde juht teada, et sündmuse liik on tõstetud kõrgeimale tasemele. Prügimäe põleng ohustab kõrval olevat hoonet, mis on osaliselt süttinud ning tuli võib levida metsa.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles