Jõhvi ja Toila liitumisleping jätab uduseks, kas tuleb linn või vald

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi sümboliks olev hirv jääb uue omavalitsuse sümboolikale ka pärast ühinemist Toilaga, kuid kas haldusüksusena jääb Jõhvi vallaks või linnaks, selles pole kaks omavalitsust pea aasta jooksul suutnud kokkuleppele jõuda.
Jõhvi sümboliks olev hirv jääb uue omavalitsuse sümboolikale ka pärast ühinemist Toilaga, kuid kas haldusüksusena jääb Jõhvi vallaks või linnaks, selles pole kaks omavalitsust pea aasta jooksul suutnud kokkuleppele jõuda. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Neljapäeval avalikustatud Jõhvi ja Toila valla ühinemisleping ei anna siiamaani vastust ühele peamisele erimeelsusele, kas uuest omavalitsusest saab linn või vald.

Toila volikogu kiitis läinud nädalal heaks Jõhvi ja Toila ühinemislepingu avalikustamise ning neljapäevast on see ka avalik. Dokument on siiski üsna üldsõnaline ja mingeid väga konkreetseid kokkuleppeid sealt välja lugeda pole. Kõige konkreetsem on lubadus maksta ametnikele, kes ühinemise järel koondatakse, hüvitist. Kellel staaži alla kaheksa aasta, saab kolm kuupalka, kellel rohkem, saab kuus.

Liiginime teema jätkuvalt lahtine

Tagasi üles