Kohtla-Järve kärbib kulutusi rohkem kui miljoni euro võrra

Erik Gamzejev
Copy
Linnapea Henri Kaselo sõnul on Kohtla-Järve linn kaotanud sel aastal sadu maksumaksjaid.
Linnapea Henri Kaselo sõnul on Kohtla-Järve linn kaotanud sel aastal sadu maksumaksjaid. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavolikogu kinnitas lisaeelarve, millega vähendatakse kulutusi rohkem kui miljoni euro võrra, sest tulumaksu on laekunud plaanitust vähem.

Maksutulude vähenemise tõttu 1,3 miljoni euro võrra vähendas volikogu linna hallatavate asutuste kulusid. Põhikoolide eelarved vähenevad rohkem kui veerand miljoni euro võrra, lasteaedade eelarveid kärbiti rohkem kui 140 000 euro võrra. Ühistranspordi dotatsioon väheneb ligemale 400 000 euro ja soojamajanduse dotatsioon ligemale 200 000 euro võrra. Linnavalitsus loobub plaanitud kulutustest 45 000 euro ulatuses ja huvikoolid peavad toime tulema 43 000 euro võrra väiksema eelarvega.

Kohtla-Järve finantsjuht Aivar Kamal selgitas lisaeelarve seletuskirjas, et linna maksumaksjate arv on vähenenud aasta algusest 358 inimese võrra. Kui eelmise aasta lõpus oli 13 082 maksumaksjat, siis aprilli lõpuks oli jäänud 12 724 maksumaksjat. "Maksumaksjate arvu vähenemine on põhjustatud koondamistest ettevõtetes," märkis ta, lisades, et tulumaksu laekumise puudujääk nelja kuu kavandatust ulatus aprillikuu lõpuks üle 300 000 euro.

Tagasi üles