Mati Lukas: mõne aasta pärast tullakse Ida-Virumaa kutsehariduskeskusesse õppima ka mujalt Eestist

Copy
Mati Lukas usub, et Ida-Virumaa on hea paik ning kui siinne kutsehariduskeskus muutub nüüdisaegsemaks, tulevad siia kohalike noorte kõrval õppima ka noored mujalt Eestist ja välismaaltki.
Mati Lukas usub, et Ida-Virumaa on hea paik ning kui siinne kutsehariduskeskus muutub nüüdisaegsemaks, tulevad siia kohalike noorte kõrval õppima ka noored mujalt Eestist ja välismaaltki. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Oma elus mitmeid koole loonud ja juhtinud Mati Lukas ütleb, et oleks võinud eelmisel suvel rahulikult jätkata pensionipõlves golfi mängimist, aga ometigi ütles ta "jah", kui haridus- ja teadusministeeriumi juhid teda Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse direktoriks kutsusid. Selle kooli olukord oli just saanud ministeeriumi järelevalve käigus hävitava hinnangu ja senisele juhtkonnale öeldi töökohad üles. Lukas ütleb, et püüab paari aastaga suunata Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse "õigele joonele", aga edasi peavad tulema tegutsema nooremad.

Miks te võtsite vastu ettepaneku tulla juhtima Ida-Viru kutsehariduskeskust, mille seis oli ministeeriumi järelevalve põhjal üsna nigel?

Otsustamine käis kiiresti, võib-olla kahe päevaga. Jah, oleksin võinud rahulikult golfi edasi mängida. Mul polnud ju seda [direktori kohta] vaja. See võib kõlada naljakalt, aga nostalgia argument oli tõsiselt määrav.

Tagasi üles