Ida-Viru linnade peatused saavad bussiinfoga valgustablood

Copy
Praegu on Jõhvi bussipeatustes ühistranspordiinfo vaid osaliselt paberile trükituna. Kahe aasta pärast peaks siia ilmuma valgustablood, kus on muu hulgas olemas info näiteks kaugliinibusside kohta. Uued tablood ning osaliselt ka uued bussiootepaviljonid peaksid ilmuma veel Narva, Kohtla-Järvele ja Sillamäele.
Praegu on Jõhvi bussipeatustes ühistranspordiinfo vaid osaliselt paberile trükituna. Kahe aasta pärast peaks siia ilmuma valgustablood, kus on muu hulgas olemas info näiteks kaugliinibusside kohta. Uued tablood ning osaliselt ka uued bussiootepaviljonid peaksid ilmuma veel Narva, Kohtla-Järvele ja Sillamäele. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kui nelja Ida-Viru linna ühisprojekt saab rahastuse, ilmuvad eeldatavalt 2026. aastal nende bussipeatustesse leedvalgustablood ühistranspordiinfoga.

Ida-Viru ühistranspordikeskus esitas taotluse maakonna nelja linna ühisprojekti jaoks suuremate linnade arendamise meetmest raha saamiseks eemärgiga ajakohastada nende ühistranspordipeatusi. Taotlus hõlmab Narvat, Kohtla-Järvet, Sillamäed ja Jõhvit − neis neljas linnas peaks rahastuse heakskiidu korral kahe aasta pärast bussipeatustesse tulema valgustablood bussiinfoga.

"See info hõlmab nii kohalikke, maakonna- kui ka kaugsõiduliine," sõnas Jõhvi vallavalitsuse projektijuht Anton Makarjev. Jõhvi volikogu kiitis eelmisel nädalal projektis osalemise ja 43 000 euro suuruse kaasfinantseeringu heaks. Selle kohaselt saab Jõhvi valgustablood 19 bussipeatusesse. Teistes linnades hõlmab projekt ka mõnede bussiootepaviljonide uuendamist, kuid Jõhvis seda plaani pole, sest siin kuuluvad paviljonid eraettevõtjale, kes kasutab neid reklaamipindadena ning hoiab ka paviljonid korras.

Tagasi üles