Narva-Jõesuu silmufestival purustas kesisele silmusaagile vaatamata osalusrekordi

Copy
Tasuta silmusupist on kujunenud Narva-Jõesuu silmufestivali firmamärk. Ka tänavu jagati lühikese ajaga laiali 300 liitrit ehk 800 portsjonit suppi ning nagu ikka, oli seda pakkumas Narva-Jõesuu linnapea Maksim Iljin isiklikult.
Tasuta silmusupist on kujunenud Narva-Jõesuu silmufestivali firmamärk. Ka tänavu jagati lühikese ajaga laiali 300 liitrit ehk 800 portsjonit suppi ning nagu ikka, oli seda pakkumas Narva-Jõesuu linnapea Maksim Iljin isiklikult. Foto: Roman Valuiskihh

Narva-Jõesuu iga-aastast silmufestivali saatis tänavu erakordselt suur menu. Ning ehkki soe sügis silmupüüki ei soosi ja saak on tänavu olnud suhteliselt kesine, sai 300 liitrit ehk 800 portsjonit silmusuppi siiski festivalikülalistele laiali jagatud.

Traditsiooniliselt Narva-Jõesuu sadamas peetud silmufestivalil osales tänavu sada müüjat, purustades eelmiste aastate osalusrekordid. Festivaliala tegelikult rohkem telke ei mahutagi ning linnavalitsusestki kinnitati, et korraldajatel tuli ära öelda kõigile, kes soovisid festivalil mittesöödavat kraami müüa.

Silmufestivali peetakse septembri viimasel laupäeval, mil silmusaak on enamasti juba hea. Tänavune ebatavaliselt soe september aga oli põhjuseks, miks festivali korraldamise ajaks oli silmu veel vähe püütud, sest silm eelistab rändeks jahedamat vett ja tugevat veevoolu. Seetõttu tuli korraldajatel seekord silmu kalurite käest tikutulega taga otsida, et sellest 300 liitri traditsioonilise silmusupi ja muude hõrgutiste jaoks ikka piisaks.

Tagasi üles