Narvas algas traditsiooniline Põhjamaade nädal

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Põhjamaade nädal Narvas

Narvas alanud ja 13. oktoobrini kestev traditsiooniline Põhjamaade nädal tutvustab Põhjala kultuuri ja väärtusi. Sel korral keskendutakse heaolule laiemas tähenduses.

"Heaolu on enam kui pelgalt tervis või materiaalne kindlustatus. See hõlmab oskust leida tasakaal suhetes teiste inimeste, iseenda ja maailmaga. Selle aasta nädala sündmuste kaudu rõhutame eelkõige suhtlemise, üksteise toetamise ja koostöö olulisust. Nädala sündmused toovad kokku erinevad põlvkonnad lastest eakateni, ning pakuvad nii uusi teadmisi kui ka praktilisi tegevusi," rääkis Põhjamaade nädala korraldaja, Põhjamaade ministrite nõukogu Eesti esinduse Narva filiaali programmi koordinaator Jevgeni Timoštšuk.

Põhjamaade nädala jooksul toimuvad mitmesugused töötoad, kus saab ise valmistada Põhjala motiividega poekoti, tassi või ehteid. Põhjamaade nädal lõpeb traditsioonilise Põhjala õhtusöögiga, mille käigus tutvustab peakokk Vladimir Upeniek kõige ehedamaid Põhjala maitseid, ning suurejoonelise perepäevaga, mis pakub kõigile sportlikke ja harivaid tegevusi.

Põhjamaade nädala teises pooles toimuvad kodanikudialoogi meetodit Timeout tutvustav seminar ja treening. Soomest alguse saanud dialoogimeetod võimaldab hõlbustada arutelu erisuguse tausta ja kogemusega osalejate vahel. Oma teadmisi jagavad poliitilise filosoofia uurija ja DialogiAkatemia juht Kai Alhanen, kes on üks selle meetodi loojaid ja tunnustatumaid selle lähenemise koolitajaid, ning Soome kunsti edendamise keskuse dialoogijuhtimise spetsialist ja kultuurilise mitmekesisuse ekspert Anna Sidorova. Osalema on oodatud eri taseme juhid, kogukonna arutelude eestvedajad, haridustöötajad ja kõik teised, kes soovivad edendada dialoogi, mis põhineb austusel ja koostööl.

Põhjamaade nädala programmiga saab tutvuda veebilehel www.norden.ee. Suurem osa Põhjamaade nädala üritustest on publikule tasuta, mõned üksikud üritused nõuavad eelregistreerimist.

Põhjamaade nädal toimub Põhjamaade ministrite nõukogu Eesti esinduse eestvedamisel ning koostöös mitmete partneritega, sealhulgas Põhjamaade saatkonnad Eestis, Soome instituut, Narva linn jt.

Tagasi üles