Metsa eksinud mees tõsteti Alutagusel vintsi abil kopterisse

Copy
Politsei soovitab metsa eksides telefoni aku säästmiseks mitte helistada kõrvalistele isikutele, vaid pöörduda kiirelt abi järele.
Politsei soovitab metsa eksides telefoni aku säästmiseks mitte helistada kõrvalistele isikutele, vaid pöörduda kiirelt abi järele. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Nädalavahetusel Ida-Virumaal käivitatud ja tunde kestnud mahukas otsinguoperatsioon tõi rõõmusõnumi, kui politsei lennusalk leidis üles metsa eksinud mehe.

4. oktoobri päeval sai politsei teate, et Alutaguse vallas läks hommikul suurem seltskond inimesi metsa vaba aega veetma. Kokkuleppe järgi pidid nad kell 16 auto juures kokku saama ja koju sõitma, kuid üht nendega kaasas olnud 79aastast meest auto juurde ei tulnud. Kuna mehel oli telefon kaasas, tehti kiirelt selgeks, et ta on ekselnud kuhugi soisele alale ning ei oska metsast enam välja tulla. Nii tehti hädaabikõne härekeskusesse ning politsei käivitas otsinguoperatsiooni.

Sündmuskohale saadeti appi aina rohkem jõudusid, alustades patrullidest ja droonidest kuni teenistuskoerteni välja. Piirkond kammiti koerte abil kohati kuni 10 km ulatuses läbi. Samuti kasutati pimeduse saabudes rakette, et abivajajale nendega liikumissuunda näidata, kuid needki kahjuks tulemust ei andnud. Otsingusse kaasati PPA lennusalk, mille kopterimeeskonnal õnnestus abivajaja asukoht vastu ööd kindlaks teha. Kuna leiukoht oli soine, vintsis politsei abivajaja kopteri pardale ja lennutas ta kordonisse. Kiirabi hindas mehe tervise heaks ja patrull viis ta ära koju puhkama.

Tagasi üles