Opositsioon pärib Repinskilt valla pangakaardi kohta

Erik Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi opositsioon tahab vallavanem Martin Repinskilt teada, kas ta on kuritarvitanud valla pangakaarte.
Jõhvi opositsioon tahab vallavanem Martin Repinskilt teada, kas ta on kuritarvitanud valla pangakaarte. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Opositsioon esitas neljapäeval, 24. jaanuaril toimunud Jõhvi volikogu istungil vallavanem Martin Repinskile neli arupärimist. Muu hulgas tahetakse teada, kas ja mis eesmärgil on Repinski kasutanud vallavalitsuse krediit- või deebetkaarte.

"Kas olete valla pangakaarti kasutanud endale, oma lähedastele, sõpradele-sõbrannadele, erakonna- või koalitsioonikaaslastele, valijatele või muudele isikutele asjade, kaupade (sh toitlustus, autokütus) või teenuste (sh IT ja elektrooniline side ning interneti kasutamisega seonduv) eest tasumisel?" tahavad arupärijad teada. Sealjuures palutakse lisada vastusele ka pangakaartide kasutamise väljavõte.

Repinskile tuletatakse meelde, et kõik lisahüved peab otsustama volikogu, aga pangakaartidega seoses seda tehtud pole. "Teile kehtestatud 3600eurone kuutasu peaks olema rohkem kui piisav vallavanema kohustuste täitmisega seonduvate kulude, sh esinduskulude katmiseks," leitakse arupärimises.

Teine arupärimine puudutab Jõhvi hooldekeskust; muu hulgas tahetakse teada, kui suur on selle tegevjuhi Arthur Sepperni töötasu ning miks on see tema eelkäijatega võrreldes muutunud. Samuti tahetakse teada, kas vallavalitsus on kaalunud kohtuotsuse jõustumisel, millega eelmise juhi Messurme Pissareva ebaseadusliku vallandamise eest mõisteti eksjuhile hüvitiseks 15 000 eurot, pöörata see nõue nõukogu liikmete vastu, kes otsuse tegid. Pärijad küsivad ka sihtasutuse Jõhvi hooldekeskus majandusliku olukorra kohta ning tahavad teada, kas see võimaldab ikka tegevjuhile praegust kõrget töötasu maksta. 

Veel tahavad opositsioonisaadikud teada seda, kes on loonud sotsiaalmeediavõrku Facebook konto "Jõhvi vald" ning kelle kulul ja kelle tehtud on seal jagatavad fotod ning videod. Samuti küsitakse, millistel alustel ja kellele ning missuguse summa ulatuses nende fotode ja videote tegemise eest makstakse.   

Kui need arupärimised tegi fraktsioon Jõhvi Eest, siis oma arupärimise esitas ka reformierakondlane Maris Toomel. Tema tahtis teada, miks on vallajuhid ennast sokutanud hiljuti läbi viidud valla ja linna staatust käsitleva rahvaküsitluse komisjoni, kuna vallajuhid ei ole ise selles küsimuses erapooletud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles