Kohtla-Järve ujulaga spordikeskust hakkab ehitama Nordecon

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve tulevane spordi- ja tervisekeskus,
Kohtla-Järve tulevane spordi- ja tervisekeskus, Foto: eskiis

Kohtla-Järve linnavalitsus tunnistas Järve linnaosasse rajatava ligemale 14 miljonit eurot maksma mineva ujulaga spordikeskuse ehitushanke võitjaks ASi Nordecon. 

Linnavalitsus kavandas 13 500 ruutmeetri suuruse spordi- ja tervisekeskuse eeldatavaks ehitusmaksumuseks 8 miljonit eurot koos käibemaksuga. Viie hankel osaleja seast odavaima hinna letti käinud Nordeconi hinnapakkumine oli sellest ligemale kuus miljonit kallim - 13,847 miljonit eurot käibemaksuga. Vastavalt lepingutingimustele võib ehitus kallineda veel kuni viie protsendi võrra, kui ilmneb vajadus teha ettenägematuid töid. 
 
Jaanuaris erakorraliselt kokku tulnud Kohtla-Järve linnavolikogu suurendas seoses ehitushinna kallinemisega linna osalust selles projektis enam kui 10 miljoni euro võrra. 4,25 miljonit eurot saab Kohtla-Järve linna spordikeskuse ehitamiseks Euroopa Liidult.
 
Kui hanke tulemusi lähipäevade jooksul ei vaidlustada, sõlmib linnavalitsus Nordeconiga lepingu, mille kohaselt peab objekt valmima 24 kuu jooksul ehk hiljemalt 2021. veebruaris-märtsis. 
 
Algselt oli Järveküla teele koolinoorte loomemaja naabrusesse rajatava spordikeskuse suuruseks kavandatud 20 000 ruutmeetrit, ent kui selle ehituse hinnapakkumised ulatusid üle 20 miljoni euro, otsustas linnavalitsus loobuda eraldi pallimängude spordisaali rajamisest. Abilinnapea Vitali Borodini sõnul on ajutiselt kavas panna pallimängud- ja reketimängud ühte saali. Kui Kohtla-Järve linna leiab tulevikus lisaraha, ehitatakse juurde ka teine 6500 ruutmeetrine saal. 
 
Ujulaga spordikeskus on Kohtla-Järvele kavandatava spordilinnaku esimene, kuid kõige suurem objekt. Projekti kohaselt on kavas veel ehitada jalgpalliväljakuga kergejõustikustaadion ja hostel ning  kunstmuruga jalgpalliväljak koos abihoonega. Plaanis on ka renoveerida olemasolev jäähall, spordihoone ja kardirada ning  rajada parki amfiteater. Nende objektide rahastamisallikad on esialgu lahtised. Näiteks staadioni ehitushanked on nurjunud, kuna hinnapakkumised on ületanud eeldatavat maksumust kordades. Euroopa Liidult saadud spordilinnaku rajamise projekti toetusrahast kulub lõviosa ära ujulaga spordikeskuse esimese etapi rajamiseks. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles