Põhjaranniku peatoimetaja kandideerib kahele ajakirjandusauhinnale

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Gamzejev on varasematel aastatel saanud kokku neli ajalehtede liidu pressipreemiat.
Erik Gamzejev on varasematel aastatel saanud kokku neli ajalehtede liidu pressipreemiat. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejevi kirjutised kandideerivad kahele Eesti Ajalehtede Liidu pressipreemiale. 

Maakonnalehtede kategoorias valiti nelja nominendi hulka Erik Gamzejevi mullu 11. oktoobril Põhjarannikus ilmunud lugu "Jõhvi võimud on kitsid palga ja maksude maksjad". Tegemist oli uurimusliku uudisartikliga, mis paljastas, kuidas enamus Jõhvi volikokku ja vallavalitsusse kuuluvatest inimestest, kes tegutsevad ka ettevõtjana, maksavad oma ettevõtetes väga väikeseid palku ning seega on nende panus riigile makstavate maksudena vilets. 

Gamzejevi teine kirjutis kandideerib kolme nominendi seas pressipreemiale parima venekeelse arvamusloo kategoorias. See ilmus Põhjaranniku venekeelses rööpväljaandes Severnoje Poberežje eelmise aasta 14. augustil pealkirja all „Нарвский университет — решение или утопия?“. Arvamuslugu rääkis sellest, et murrangu saavutamiseks Ida-Virumaa arengus ning noorte meelitamiseks maakonda, tuleks siia luuga täieõiguslik iseseisev kõrgkool. Sellest mõttest on hiljem kinni haaranud ka mitmed Eesti tipp-poliitikud.    

Maakonnalehtede parima uudisloo kategoorias oli kokku 36, parima venekeelse arvamusloo kategoorias 26 kandidaati. 

Erik Gamzejev on oma kirjutistega varem võitnud kokku neli pressipreemiat, üldse on Põhjaranniku ajakirjanikud võitnud aastate jooksul kokku kümme pressipreemiat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles