Kodust korvpalli vürtsitab Toila ja HITO vastasseis

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toila ja HITO vahelised  mängud olid eelmisel hooajal tulised ja tasavägiseid heitlusi tasub oodata ka tänavu − nii Ida-Viru meistrivõistluste kui Eesti teise liiga mängudes.
Toila ja HITO vahelised mängud olid eelmisel hooajal tulised ja tasavägiseid heitlusi tasub oodata ka tänavu − nii Ida-Viru meistrivõistluste kui Eesti teise liiga mängudes. Foto: Matti Kämärä

Kui eelmisel hooajal  kukutas Toila Ida-Viru korvpalli valitseja troonilt seal palju aastaid olnud  HITO, siis tänavu ihkab viimane kaotatud staatuse tagasi võita. 

Noto/Outleti nime kandev Toila meeskond alistas kevadel maakonna meistrivõistluste finaalis eelmisel seitsmel korral meistriks kroonitud HITO. Paremini läks Toilal ka Eesti meistrivõistluste teises liigas, kus jõuti finaali ja olnuks võimalik minna üleminekumängudele, et proovida tõusta esiliigasse. Sellest aga loobuti. HITO mulluseks saagiks jäi Toila alistamine Ida-Viru karikafinaalis.

Mäng enda ja publiku rõõmuks

Toila meeskonna eestvedaja Peeter Söödi sõnul otsustati mullu Eesti teist liigat mängima hakata, kui selgus, et maakonna esindusvõistkond meistriliigas enam kaasa ei tee. "Sellega andsime oma mängijatele rohkem võimalusi ja noortele lisamotivatsiooni. Hooaeg näitas, et ka meeskond muutus seeläbi tugevamaks. Peale selle nägi meie hea publik, keda on ikka Voka spordihoones olnud täismaja, rohkem põnevaid mänge," sõnas ta.

Esiliigasse minek oleks Söödi hinnangul aga esialgu natuke liiga suur tükk. Kui teises liigas on piirkondlikud alagrupid, muu hulgas ka Virumaa oma,  siis esiliigas tuleb käia mängimas Eesti eri otstes. "Kulutused kasvaksid märgatavalt. Praegune regionaalne süsteem sobib meile," selgitas  ta.

Alanud hooajal on Söödi sõnul põhiline eesmärk näidata mängu, millega mehed ise rahul oleksid, ja rõõmustada nii palju kui võimalik oma toetajaid tribüünidel. "Meeskonna koosseis on pisut muutunud, mõned poisid on ära läinud. Kuid tagasi on Peep Belbaum ja Jalmar Joosep Saar," sõnas ta.

Eelmisel hooajal meistriliiga klubisse Tallinna TLÜ/Kalev  kuulunud Saar on praegu vigastatud ja pole teada, millal ta Toila eest platsile saab tulla. "Ta on aga mängude ajal abiks meeskonna juhendamisel. Kuna meeskonna treener Andrus Lehismets mängib ise samuti, on hea, kui keegi mängu ka pingilt juhib," sõnas Sööt.

Siim Laur tagasi HITOs

HITO eestvedaja Raul Rõõmus ütles otsekoheselt, et kindel eesmärk on tõusta järgmiseks aastaks esiliigasse. "Pärast meistriliigast äratulemist otsustasime, et hakkame taas nullist ülespoole liikuma, ja sellel teel me olemegi. Maakonna meistritiitli tahame samuti tagasi võita," sõnas ta.

HITO tänavune liider on Siim Laur, kes mullu elas profikorvpalluri elu, kuuludes Rakvere Tarvasse, kuid sai seal loodetust vähem mänguaega. Uueks hooajaks Laur ühtegi meistriliiga meeskonda ei pääsenud ja tuli amatöörliigasse appi HITO-le, kus peale tema on kogenud mängijatest rivis ka Edvard Trumm, Margo Tali ja mitmed teised. "Mu soov ongi, et kogenud meeste kõrval hakkaksid ka noored meeskonnas üha suuremat rolli kandma," selgitas Rõõmus.

Eesti teises liigas on HITO  alustanud kahe võiduga, Toilal on kirjas üks võit ühest mängust. Sel reedel kell 20 on meeskonnad omavahel vastamisi Voka spordihoones.

Ida-Viru meeskondadest löövad teises liigas kaasa ka Iisaku Peetri Pizza ja Narva. Iisakul on seni kirjas üks võit ja kaotus. Narva on oma ainsa mängu kaotanud. Need Ida-Viru klubid lähevad samuti reedel omavahel kokku, kohtumine toimub Narvas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles