Õpilased kingivad treenerile juubeli puhul turniiri

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sternhof on tuntud oma rahuliku ja külmanärvilise juhendamisstiili poolest ning emotsioonidest pulbitsevana nagu paljud teised pallimängude treenerid on teda õnnestunud platsi ääres tabada harva.
Priit Sternhof on tuntud oma rahuliku ja külmanärvilise juhendamisstiili poolest ning emotsioonidest pulbitsevana nagu paljud teised pallimängude treenerid on teda õnnestunud platsi ääres tabada harva. Foto: Matti Kämärä

Maidla spordihoones toimub laupäeval korvpalliturniir, kus osaleb kuue võistkonna jagu  Priit Sternhofi mitme põlvkonna õpilasi, kes tähistavad sel moel ühe Ida-Viru hinnatuma  korvpallitreeneri juubelit. 

Kuues võistkonnas tuleb platsile ligemale poolsada korvpallurit, kelle treeneriks on Priit Sternhof olnud eri aegadel viimase 27 aasta jooksul, aga samuti mitmed tema võistkonnakaaslased.   Kiviõli/Maidla võistkonna särgis sekkub mängu ka Sternhof ise.

Põnevad koosseisud vastamisi

Üks sportliku juubelipeo korraldajatest, Kiviõli/Maidla võistkonna eestvedaja Risto Lindeberg rääkis, et algatus sellisel moel armastatud treeneri juubelit tähistada tuli mitmelt tema õpilaselt. "See oli väga hea mõte, sest milline kingitus veel võiks ühele treenerile paremini meeldida, kui mitte näha nii paljusid oma eri aastakäikude õpilasi üheskoos taas palli mängimas," sõnas ta.

Puhtalt treenerile austusavalduse kõrval peaks Lindebergi arvates eesseisev turniir ka sportlikus mõttes põnevaks ja tasavägiseks kujunema. "Sellistes koosseisudes võistkonnad pole ju omavahel kohtunud. Päris huvitav on näiteks, milline on 1996. aastal Ida-Viru meistriks tulnud meeste ja praeguste noorte jõudude vahekord," ütles ta, lisades, et Priit Sternhof ise on teinud viimasel ajal päris hoolega trenni ja on Kiviõli/Maidla võistkonnas kindlasti väga vajalik mängija.

Turniiril mängitakse kahes alagrupis ja hiljem peetakse ka kohamänge. Kokku toimub 9 kohtumist, kus mängitakse kaks korda kümme minutit.

Külm närv ja hea analüüsioskus

Turniiri "hallomeheks" on teine Ida-Virumaa korvpalli viimaste aastakümnete särav kuju Toomas Nõmmiste, kes on tegutsenud nii mängija kui treenerina ja viimastel aastatel põhiliselt kohtunikuna.

"Minu esimene mälestus Priidust pärineb Kohtla-Järve 1. keskkoolist. Ta on minust mitmed aastad vanem. Aga mulle jäi meelde, kuidas ta tollal meie kooli võimlas toimunud mängudes Eesti keskkoolide karikavõistlustel tegutses. Tal oli hea viskekäsi ja juba siis nutikas mängu juhtimise oskus," meenutas Nõmmiste.

Treenerina ongi Sternhofi tugevateks külgedeks Nõmmiste arvates väga tugev mängu lugemise oskus ning stoiline ja rahulik juhendamisstiil. "Ta võib küll sisemiselt põleda, aga ta suudab säilitada külma närvi ja seejuures sünnivad ka mängu tulemuse seisukohast parimad kaalutud otsused. Ta ei paanitse ega rapsi platsi ääres ega tee kurja häält. Isegi kui ta vihastab vahel kohtunike valede otsuste peale, jääb ta viisakaks. Samas suudab ta olla mängijate suhtes nõudlik ja ennast maksma panna," rääkis ta.

Nõmmiste, kes on ka ise Ida-Virumaa koondises Sternhofi käe alla mänginud, lisas, et treenerina on ta püüdnud hiljem järgida Priidu põhimõtet, et pole mõtet elada läbi mängus aset leidnud olukordi, vaid tuleb keskenduda sellele, kuidas edasi minna.

Priit Sternhof  on Ida-Virumaal treenerina tegutsenud alates 1988. aastast, mil ta alustas trenne Kohtla-Nõmmel ja Kiviõlis. Treeneri töö kõrvalt on ta viimased 22 aastat olnud ka Kiviõli 1. keskkooli kehalise kasvatuse õpetaja. Tema juhendamisel on Jõhvi/Hito tulnud aastatel 2011 ja 2012 Eesti A-klassi meistriks, Euroopa noorteliigas EYBLis tüüris ta Ida-Viru noored 2012. aastal hõbedale ja aasta hiljem pronksile. Ta oli ka hooaegadel 2012/2013 ja 2013/2014 Eesti meistriliigas HITO nime all mänginud Ida-Viru koondise peatreener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles