Jõhvi hooldekeskuse juht vahetati ootamatult välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuest nädalast asub Jõhvi hooldekeskuse juhi kohal ametisse Arthur Seppern, kes on varasematel aastatel olnud Kohtla-Järve kultuurijuht, juhtinud Ida-Viru kutsehariduskeskust ning pidanud Aseri vallavanema ametit.
MATTI KÄMÄRÄ
Uuest nädalast asub Jõhvi hooldekeskuse juhi kohal ametisse Arthur Seppern, kes on varasematel aastatel olnud Kohtla-Järve kultuurijuht, juhtinud Ida-Viru kutsehariduskeskust ning pidanud Aseri vallavanema ametit. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Jõhvi hooldekeskuse nõukogu, mida kontrollib Nikolai Ossipenko valimisliit Jõhvi − Meie Kodu, võttis kolmapäeval ootamatult maha Jõhvi hooldekeskuse senise juhi Messurme Pissareva ning pani tema asemele keskerakondlasest volikogu liikme Arthur Sepperni. 

Hooldekeskuse uus nõukogu kinnitati tänavu jaanuaris ja enamik selle liikmetest on seotud Ossipenko nimekirjaga. Ainult Jõhvi põhikooli direktor, volikogu liige Liina Mihkelson kuulub Niina Neglasoni valimisliitu Jõhvi Eest!.

Nõukogu liikme déjà-vu

"Eelmisel õhtul tuli teade, et järgmisel päeval on nõukogu istung. Saadeti ka päevakord, kuid juhatuse liikme tagasikutsumise küsimust seal polnud," sõnas Mihkelson. Tema sõnul kuulati istungil juhatuse liikme ülevaadet tehtud tööst, kuid lõpus hakati arutama juhatuse liikme tagasikutsumist, mis oli pandud päevakorras muude küsimuste alla. Tema sõnul heideti Pissarevale ette, et ta on jätnud uue nõukogu liikmed äriregistrisse kandmata. "Minule oli see paras šokk ja mina jätsin hääletamata. Olin nagu puuga pähe saanud, mul tekkis selline déjà-vu tunne − sama, nagu minuga tehti eelmisel kevadel," rääkis Mihkelson, kes eelmiste vallajuhtide Teet Enoki ja Eduard Easti eestvõttel direktoriametist maha võeti, kuid võimu vahetudes suvel ametisse tagasi pandi.

Kui Põhjarannik küsis eile nõukogu esimehelt Jevgeni Fedorenkolt Pissareva tagandamise põhjuste kohta, ütles ta kõigepealt, et ei saa sellest rääkida, kuna muudatus pole veel äriregistrisse kantud, hiljem aga viitas enda hõivatusele.

Ka vallavanem Aleksei Naumkin ei soovinud asja kommenteerida, põhjendades, et pole näinud nõukogu istungi protokolli.

Hooldekeskuse nõukogu liige Velli Naber ütles, et Pissareva tagandamise põhjus oli nõukogu äriregistrisse kandmata jätmine. "Mul on väga kahju, et nii juhtus, kuid ta rikkus seadust," sõnas Naber.

Ta lisas, et Pissarevale tehti korduvalt ettepanek maja haldusjuhina hooldekeskuses jätkata, kuid ta keeldus.

Naber oli ka see, kes paar päeva enne Pissareva tagandamist Seppernile helistas ja talle hooldekeskuse juhi kohta pakkus.

"Ta küsis, kas ma tahan hooldekeskuses töötada. Aga mida võib selle peale öelda inimene, kes on poolteist aastat töötu olnud?" rääkis Seppern Põhjarannikule. Küsimusele, kas tegemist võib olla katsega töökoha abil praegu volikogu opositsioonis oleva saadiku häält osta, vastas Seppern, et ta küll mõtles sellele ja küsis selle kohta ka Naberilt. "Aga ta vastas, et miks sa kohe nii mõtled."

Naber ise kinnitas, et tal palus Seppernile helistada ja tööpakkumine teha nõukogu esimees Jevgeni Fedorenko. Viimane on ka vallavara spetsialist vallavalitsuses ning kandideeris valimistel Ossipenko nimekirjas nagu Nabergi.

Endal süüd ei näe

Messurme Pissareva rääkis Põhjarannikule, et tema tagasikutsumine oli talle ootamatu ja on siiani arusaamatu. Etteheide, justkui poleks ta täitnud oma kohustusi, kui ei kandnud uusi nõukogu liikmeid äriregistrisse, ei vasta tema sõnul tõele. "Selleks pidi mul olemas olema iga nõukogu liikme allkirjaga nõusolek nõukogu liikmeks asumise kohta. Pöördusin nende poole, et nad saadaksid vajalikud dokumendid, kuid nad ei teinud seda. Ma tean ja järgin seadusi, ma pole midagi valesti teinud," sõnas Pissareva.

Tema sõnul on imelik ka see, et samas käiakse talle peale, et ta jätkaks sellessamas asutuses juhiabina. "Ühelt poolt te süüdistate mind, et ma olen seadusi rikkunud ja ei sobi asutust juhtima, teisalt pakute mulle juhiabi kohta. Algul öeldakse, et mul pole pädevust, aga järgmisel hommikul veel Jevgeni Fedorenko helistas ja küsis, kas ma poleks ikkagi nõus juhiabina sinna tööle jääma. Ta ütles, et väga kiidab ja tunnustab minu pädevust," rääkis Pissareva, kes aga siiski keeldus talle pakutud kohta vastu võtmast.

Pissareva väitel suutis ta poole aastaga tuua hooldekeskuse 40 000 euro suurusest miinusest välja ning praeguseks on olnud võimalik tõsta ka töötajate palku. "Oleme teinud ära väga suure töö ja seaduse poolelt on minu poolt kõik korrektselt tehtud," sõnas Pissareva. Ta lisas, et ei soovi kellegagi tüli kiskuda ja kui nii on otsustatud, siis annab ta asjaajamise uuele juhile korrektselt üle.

Jõhvi sotsiaalkomisjoni esimees, võimukoalitsiooni kuuluv volikogu liige Kaia Kaldvee ütles, et sotsiaalvaldkonda tundva inimesena toetab ta Messurme Pissarevat, kuna on näha, et tema ajal on keskuse olukord paranenud. "See oli mulle suur üllatus," kommenteeris ta nõukogu otsust Pissareva tagandada.

Messurme Pissareva sai hooldekeskuse juhiks paar päeva enne mullu suvel Jõhvis toimunud võimupööret, kui tervislikel põhjustel lahkus juhatuse liikme kohalt Elle Seliverstova. Võimupöörde järel esitas uus võim eesotsas vallavanem Naumkiniga ja volikogu esimehe Niina Neglasoniga prokuratuurile avalduse kriminaalmenetluse alustamiseks, selgitamaks, kas Seliverstovale makstud 13 000 euro suurune lahkumishüvitis oli õiguspärane. Prokuratuur menetlust ei alustanud. Valimistel kandideerisid nii Pissareva kui ka Seliverstova Teet Enoki ja Eduard Easti valimisliidus Jõhvi, kuid kumbki volikokku ei pääsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles